
Składniki
1 łyżka
0.3 szklanki
70 gramów
0.25 łyżeczki
2 łyżki
0.5 szklanki
0.75 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondelka wlej mleko, wino oraz śmietanę i wsyp curry.
Krok 3
Płomień pod sosem zmniejsz na minimalny i wrzucaj masło po kosteczce. Cały czas mieszaj i uważaj, aby nie zagotować. Sos podawaj na ciepło do ryżu, dań z mięsa, ryby i wegetariańskich.
Krok 2
Dodaj przyprawę Knorr i doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut. W tym czasie masło podziel na małe kosteczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej