Sos hinduski uniwersalny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 szklanki

1 łyżka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

70 gramów

0.25 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wlej mleko, wino oraz śmietanę i wsyp curry.

Krok 3

Płomień pod sosem zmniejsz na minimalny i wrzucaj masło po kosteczce. Cały czas mieszaj i uważaj, aby nie zagotować. Sos podawaj na ciepło do ryżu, dań z mięsa, ryby i wegetariańskich.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr i doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut. W tym czasie masło podziel na małe kosteczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka zielona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej