
Składniki
1 łyżka
0.3 szklanki
70 gramów
0.25 łyżeczki
2 łyżki
0.5 szklanki
0.75 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondelka wlej mleko, wino oraz śmietanę i wsyp curry.
Krok 3
Płomień pod sosem zmniejsz na minimalny i wrzucaj masło po kosteczce. Cały czas mieszaj i uważaj, aby nie zagotować. Sos podawaj na ciepło do ryżu, dań z mięsa, ryby i wegetariańskich.
Krok 2
Dodaj przyprawę Knorr i doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut. W tym czasie masło podziel na małe kosteczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej