Sos hinduski uniwersalny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos hinduski uniwersalny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.3 szklanki

70 gramów

0.25 łyżeczki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wlej mleko, wino oraz śmietanę i wsyp curry.

Krok 3

Płomień pod sosem zmniejsz na minimalny i wrzucaj masło po kosteczce. Cały czas mieszaj i uważaj, aby nie zagotować. Sos podawaj na ciepło do ryżu, dań z mięsa, ryby i wegetariańskich.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr i doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut. W tym czasie masło podziel na małe kosteczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sos dyniowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej