Sos hinduski uniwersalny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos hinduski uniwersalny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.3 szklanki

70 gramów

0.25 łyżeczki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wlej mleko, wino oraz śmietanę i wsyp curry.

Krok 3

Płomień pod sosem zmniejsz na minimalny i wrzucaj masło po kosteczce. Cały czas mieszaj i uważaj, aby nie zagotować. Sos podawaj na ciepło do ryżu, dań z mięsa, ryby i wegetariańskich.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr i doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut. W tym czasie masło podziel na małe kosteczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos hinduski uniwersalny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej