Sos paryski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos paryski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

null

null

null

3 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chrzan i marchew umyj, obierz, opłucz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Natkę pietruszki drobno posiekaj, wymieszaj z przyprawami.

Krok 3

Następnie połącz ze śmietaną, majonezem i masą chrzanowo – marchwiową. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos paryski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos paryski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos paryski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos paryski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos paryski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos paryski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos paryski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos paryski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
278 osób ogląda przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej