
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
null
null
null
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 2
Żółtko utrzyj z musztardą, a potem ciągle mieszając stopniowo dodawaj śmietanę.
Krok 3
Dopraw i wymieszaj ze szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
12 osób ogląda przepis: 

Szakszuka
25 min.
łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej