Sos serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos serowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 szklanki

0.6 szklanki

2 łyżki

30 gramów

0.5 szklanki

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść masło na patelni, a następnie dodaj mąkę i podsmaż.

Krok 2

Ser posiekaj.

Krok 3

Gdy sos zgęstnieje zacznij dodawać mleko i śmietaną.

Krok 4

Na koniec zdejmij z palnika i wymieszaj z serami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Babka jogurtowa z jagodami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej