
Składniki
0.6 szklanki
0.6 szklanki
2 łyżki
30 gramów
0.5 szklanki
0.6 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść masło na patelni, a następnie dodaj mąkę i podsmaż.
Krok 2
Ser posiekaj.
Krok 3
Gdy sos zgęstnieje zacznij dodawać mleko i śmietaną.
Krok 4
Na koniec zdejmij z palnika i wymieszaj z serami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej