Dip kokosowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip kokosowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

85 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Dip kokosowy - Krok 1

Krok 2

Wiórki kokosowe zalej ciepłym bulionem, a następnie zostaw do ostygnięcia.

Dip kokosowy - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj z olejem, orzechami, pieprzem. Schłódź i podawaj.

Dip kokosowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip kokosowyDip kokosowy

Wykorzystaj słodkie wiórki kokosowe oraz orzechy włoskie do przyrządzenia oryginalnego kremowego dipu. Dzięki swojemu subtelnemu smakowi będzie znakomicie komponował się z wieloma przekąskami. Ciekawą propozycją będzie podanie go jako dodatek do deski serów. Dip może także posłużyć do maczania pieczonych warzyw pokrojonych w słupki, takich jak: marchewka, batat, pietruszka czy pasternak. Sprawdzi się też w połączeniu z krakersami lub drożdżowymi paluszkami grissini. Pierwszym krokiem do przygotowania dipu jest rozpuszczenie kostki bulionowej we wrzącej wodzie. Powstałym w ten sposób wywarem zalej wiórki kokosowe i odstaw do momentu, aż ostygną i zmiękną. Następnie za pomocą blendera ręcznego zmiksuj je z posiekanymi orzechami włoskimi, olejem oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Spróbuj użyć oleju orzechowego – dzięki niemu smak dipu będzie intensywniejszy. Dip kokosowy należy dobrze schłodzić przed podaniem. Mamy nadzieję, że przyrządzanie oryginalnych dodatków do potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.