
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2
Wiórki kokosowe zalej ciepłym bulionem, a następnie zostaw do ostygnięcia.

Krok 3
Zmiksuj z olejem, orzechami, pieprzem. Schłódź i podawaj.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip kokosowy
Wykorzystaj słodkie wiórki kokosowe oraz orzechy włoskie do przyrządzenia oryginalnego kremowego dipu. Dzięki swojemu subtelnemu smakowi będzie znakomicie komponował się z wieloma przekąskami. Ciekawą propozycją będzie podanie go jako dodatek do deski serów. Dip może także posłużyć do maczania pieczonych warzyw pokrojonych w słupki, takich jak: marchewka, batat, pietruszka czy pasternak. Sprawdzi się też w połączeniu z krakersami lub drożdżowymi paluszkami grissini. Pierwszym krokiem do przygotowania dipu jest rozpuszczenie kostki bulionowej we wrzącej wodzie. Powstałym w ten sposób wywarem zalej wiórki kokosowe i odstaw do momentu, aż ostygną i zmiękną. Następnie za pomocą blendera ręcznego zmiksuj je z posiekanymi orzechami włoskimi, olejem oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Spróbuj użyć oleju orzechowego – dzięki niemu smak dipu będzie intensywniejszy. Dip kokosowy należy dobrze schłodzić przed podaniem. Mamy nadzieję, że przyrządzanie oryginalnych dodatków do potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.


































