Dip kokosowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

80 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Dip kokosowy - Krok 1

Krok 2

Wiórki kokosowe zalej ciepłym bulionem, a następnie zostaw do ostygnięcia.

Dip kokosowy - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj z olejem, orzechami, pieprzem. Schłódź i podawaj.

Dip kokosowy - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip kokosowyDip kokosowy

Wykorzystaj słodkie wiórki kokosowe oraz orzechy włoskie do przyrządzenia oryginalnego kremowego dipu. Dzięki swojemu subtelnemu smakowi będzie znakomicie komponował się z wieloma przekąskami. Ciekawą propozycją będzie podanie go jako dodatek do deski serów. Dip może także posłużyć do maczania pieczonych warzyw pokrojonych w słupki, takich jak: marchewka, batat, pietruszka czy pasternak. Sprawdzi się też w połączeniu z krakersami lub drożdżowymi paluszkami grissini. Pierwszym krokiem do przygotowania dipu jest rozpuszczenie kostki bulionowej we wrzącej wodzie. Powstałym w ten sposób wywarem zalej wiórki kokosowe i odstaw do momentu, aż ostygną i zmiękną. Następnie za pomocą blendera ręcznego zmiksuj je z posiekanymi orzechami włoskimi, olejem oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Spróbuj użyć oleju orzechowego – dzięki niemu smak dipu będzie intensywniejszy. Dip kokosowy należy dobrze schłodzić przed podaniem. Mamy nadzieję, że przyrządzanie oryginalnych dodatków do potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.