Dip kokosowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip kokosowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Dip kokosowy - Krok 1

Krok 2

Wiórki kokosowe zalej ciepłym bulionem, a następnie zostaw do ostygnięcia.

Dip kokosowy - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj z olejem, orzechami, pieprzem. Schłódź i podawaj.

Dip kokosowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip kokosowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip kokosowyDip kokosowy

Wykorzystaj słodkie wiórki kokosowe oraz orzechy włoskie do przyrządzenia oryginalnego kremowego dipu. Dzięki swojemu subtelnemu smakowi będzie znakomicie komponował się z wieloma przekąskami. Ciekawą propozycją będzie podanie go jako dodatek do deski serów. Dip może także posłużyć do maczania pieczonych warzyw pokrojonych w słupki, takich jak: marchewka, batat, pietruszka czy pasternak. Sprawdzi się też w połączeniu z krakersami lub drożdżowymi paluszkami grissini. Pierwszym krokiem do przygotowania dipu jest rozpuszczenie kostki bulionowej we wrzącej wodzie. Powstałym w ten sposób wywarem zalej wiórki kokosowe i odstaw do momentu, aż ostygną i zmiękną. Następnie za pomocą blendera ręcznego zmiksuj je z posiekanymi orzechami włoskimi, olejem oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Spróbuj użyć oleju orzechowego – dzięki niemu smak dipu będzie intensywniejszy. Dip kokosowy należy dobrze schłodzić przed podaniem. Mamy nadzieję, że przyrządzanie oryginalnych dodatków do potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.