Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

314 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie i pieczarki kroimy smarujemy oliwą solimy i grillujemy . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy .Szpinak i koperek myjemy . Ser feta kruszymy .

Krok 2

Do oliwy dodajemy pokruszone mini kostki czosnek knorr mieszamy .

Krok 3

Na makaron układamy grillowane warzywa ,dodajemy szpinak ,koperek i pokruszony ser.Polewamy czosnkowym sosem .Doprawiamy pieprzem

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej