Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
5 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
3 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie i pieczarki kroimy smarujemy oliwą solimy i grillujemy . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy .Szpinak i koperek myjemy . Ser feta kruszymy .
Krok 2
Do oliwy dodajemy pokruszone mini kostki czosnek knorr mieszamy .
Krok 3
Na makaron układamy grillowane warzywa ,dodajemy szpinak ,koperek i pokruszony ser.Polewamy czosnkowym sosem .Doprawiamy pieprzem

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej