Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
314 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie i pieczarki kroimy smarujemy oliwą solimy i grillujemy . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy .Szpinak i koperek myjemy . Ser feta kruszymy .

Krok 2

Do oliwy dodajemy pokruszone mini kostki czosnek knorr mieszamy .

Krok 3

Na makaron układamy grillowane warzywa ,dodajemy szpinak ,koperek i pokruszony ser.Polewamy czosnkowym sosem .Doprawiamy pieprzem

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z grillowaną cukinią i pieczarką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej