Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
685 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

272 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

125 gramów

150 gramów

250 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron tak, aby był lekko twardy. Następnie skrop go oliwą.

Krok 2

Rozgrzej patelnię i podsmaż pieczarki w całości, po czym dodaj mięso i podsmaż, aż wszystko zrobi się rumiane.

Krok 3

W oddzielnym półmisku przygotuj Fix Knorr Spaghetti cztery sery z brokułami, zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Krok 4

Dodaj na patelnię poprzednio pokrojony szpinak, makaron oraz sos serowy. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Dodaj rozdrobniony ser feta i pozostaw na patelni na kolejne 5 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • iwona rogalska

    iwona rogalska , 10.07.2016

    Przepis fajny, a danie na pewno smakowite. Do sosów nadaje się każdy makaron oprócz nitek:-) Makarony najbardziej mi smakuja z primo gusto-bo nie kleja sie i nie rozgotowują. Wyobraźcie sobie taki makaron rozgotowany na talerzu:-(

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Suflet ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem

Cellentani to włoski makaron w formie skręconych rurek, dodatkowo lekko żłobionych. Dzięki temu oryginalnemu kształtowi świetnie nadaje się do różnego rodzaju sosów, zwłaszcza gęstych i pełnych dodatków, zarówno mięsnych, jak i warzywnych. Sięgnij po ten gatunek, przygotowując makaron w sosie cztery sery, czyli łączący w sobie ser pleśniowy, dojrzewający, mozzarellę oraz crescenzę (włoski świeży ser). Zacznij jednak od podsmażenia pozostałych dodatków. Do serowego sosu znakomicie będą pasować pieczarki, zwłaszcza niewielkie, dodane w całości, jak również mięso mielone, które nada potrawie odpowiedniej konsystencji. W tym czasie ugotuj makaron na półtwardo, żeby mógł jeszcze dodatkowo zmięknąć w sosie. Razem z pokrojonymi liśćmi szpinaku i sosem dodaj go do mięsa oraz pieczarek, po czym duś razem, żeby wszystkie smaki i zapachy się przeniknęły. Na krótko przed zdjęciem patelni z ognia, posyp makaron w sosie cztery sery słoną fetą. To połączenie jest naprawdę udane. Chcesz się przekonać? Przygotuj cellentani przy najbliższej okazji!