Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem
łatwe
329 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
125 gramów
150 gramów
250 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron tak, aby był lekko twardy. Następnie skrop go oliwą.
Krok 2
Rozgrzej patelnię i podsmaż pieczarki w całości, po czym dodaj mięso i podsmaż, aż wszystko zrobi się rumiane.
Krok 3
W oddzielnym półmisku przygotuj Fix Knorr Spaghetti cztery sery z brokułami, zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Krok 4
Dodaj na patelnię poprzednio pokrojony szpinak, makaron oraz sos serowy. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 5
Dodaj rozdrobniony ser feta i pozostaw na patelni na kolejne 5 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron w sosie cztery sery ze szpinakiem
Cellentani to włoski makaron w formie skręconych rurek, dodatkowo lekko żłobionych. Dzięki temu oryginalnemu kształtowi świetnie nadaje się do różnego rodzaju sosów, zwłaszcza gęstych i pełnych dodatków, zarówno mięsnych, jak i warzywnych. Sięgnij po ten gatunek, przygotowując makaron w sosie cztery sery, czyli łączący w sobie ser pleśniowy, dojrzewający, mozzarellę oraz crescenzę (włoski świeży ser). Zacznij jednak od podsmażenia pozostałych dodatków. Do serowego sosu znakomicie będą pasować pieczarki, zwłaszcza niewielkie, dodane w całości, jak również mięso mielone, które nada potrawie odpowiedniej konsystencji. W tym czasie ugotuj makaron na półtwardo, żeby mógł jeszcze dodatkowo zmięknąć w sosie. Razem z pokrojonymi liśćmi szpinaku i sosem dodaj go do mięsa oraz pieczarek, po czym duś razem, żeby wszystkie smaki i zapachy się przeniknęły. Na krótko przed zdjęciem patelni z ognia, posyp makaron w sosie cztery sery słoną fetą. To połączenie jest naprawdę udane. Chcesz się przekonać? Przygotuj cellentani przy najbliższej okazji!