
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
600 mililitrów
1 opakowanie
1 opakowanie
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Następnie odcedź go.
Krok 2
Na patelni podsmaż mięso mielone oraz posiekaną cebulę i paprykę.
Krok 3
Gdy się zrumienią, wlej wodę i dodaj Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Teraz dodaj do sosu makaron i odcedzoną fasolkę. Całość gotuj kilka minut i przełóż do miseczki.
Krok 5
Potrawę udekoruj gałązkami kolendry i podawaj z gotowym tacos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron po meksykańsku
Zainspiruj się kuchnią meksykańską i podaj makaron z sosem w oryginalny sposób – z dodatkiem tacos, czyli cienkich kukurydzianych placków zwiniętych w kształt muszli. Do przyrządzenia sosu będziesz potrzebować mielonej wołowiny lub wieprzowiny. Podsmaż ją na rozgrzanej patelni z drobno posiekaną cebulą oraz czerwoną papryką. Smaż, dopóki mięso i warzywa się nie zrumienią, co jakiś czas mieszając. Następnie wlej na patelnię wodę i wsyp błyskawiczną przyprawę do chili con carne. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Dodaj odsączoną z zalewy czerwoną fasolę z puszki, a także ugotowany wcześniej makaron typu cellentani, przypominający kształtem skręconą rurkę. Duś przez chwilę, po czym potrawę przełóż do miski i od razu podawaj z chrupiącymi tacos. Do udekorowania wykorzystaj gałązki świeżej kolendry. Takie danie będzie świetną propozycją na obiad dla kilku osób lub przekąskę na przyjęcie inspirowane meksykańską fiestą. Sprawdź, jak smakuje makaron po meksykańsku i podziel się swoją opinią w komentarzu.