Makaron po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

222 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

600 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Następnie odcedź go.

Krok 2

Na patelni podsmaż mięso mielone oraz posiekaną cebulę i paprykę.

Krok 3

Gdy się zrumienią, wlej wodę i dodaj Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i zagotuj.

Krok 4

Teraz dodaj do sosu makaron i odcedzoną fasolkę. Całość gotuj kilka minut i przełóż do miseczki.

Krok 5

Potrawę udekoruj gałązkami kolendry i podawaj z gotowym tacos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron po meksykańsku Makaron po meksykańsku

Zainspiruj się kuchnią meksykańską i podaj makaron z sosem w oryginalny sposób – z dodatkiem tacos, czyli cienkich kukurydzianych placków zwiniętych w kształt muszli. Do przyrządzenia sosu będziesz potrzebować mielonej wołowiny lub wieprzowiny. Podsmaż ją na rozgrzanej patelni z drobno posiekaną cebulą oraz czerwoną papryką. Smaż, dopóki mięso i warzywa się nie zrumienią, co jakiś czas mieszając. Następnie wlej na patelnię wodę i wsyp błyskawiczną przyprawę do chili con carne. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Dodaj odsączoną z zalewy czerwoną fasolę z puszki, a także ugotowany wcześniej makaron typu cellentani, przypominający kształtem skręconą rurkę. Duś przez chwilę, po czym potrawę przełóż do miski i od razu podawaj z chrupiącymi tacos. Do udekorowania wykorzystaj gałązki świeżej kolendry. Takie danie będzie świetną propozycją na obiad dla kilku osób lub przekąskę na przyjęcie inspirowane meksykańską fiestą. Sprawdź, jak smakuje makaron po meksykańsku i podziel się swoją opinią w komentarzu.