Makaron po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

221 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

600 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Następnie odcedź go.

Krok 2

Na patelni podsmaż mięso mielone oraz posiekaną cebulę i paprykę.

Krok 3

Gdy się zrumienią, wlej wodę i dodaj Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i zagotuj.

Krok 4

Teraz dodaj do sosu makaron i odcedzoną fasolkę. Całość gotuj kilka minut i przełóż do miseczki.

Krok 5

Potrawę udekoruj gałązkami kolendry i podawaj z gotowym tacos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron po meksykańsku Makaron po meksykańsku

Zainspiruj się kuchnią meksykańską i podaj makaron z sosem w oryginalny sposób – z dodatkiem tacos, czyli cienkich kukurydzianych placków zwiniętych w kształt muszli. Do przyrządzenia sosu będziesz potrzebować mielonej wołowiny lub wieprzowiny. Podsmaż ją na rozgrzanej patelni z drobno posiekaną cebulą oraz czerwoną papryką. Smaż, dopóki mięso i warzywa się nie zrumienią, co jakiś czas mieszając. Następnie wlej na patelnię wodę i wsyp błyskawiczną przyprawę do chili con carne. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Dodaj odsączoną z zalewy czerwoną fasolę z puszki, a także ugotowany wcześniej makaron typu cellentani, przypominający kształtem skręconą rurkę. Duś przez chwilę, po czym potrawę przełóż do miski i od razu podawaj z chrupiącymi tacos. Do udekorowania wykorzystaj gałązki świeżej kolendry. Takie danie będzie świetną propozycją na obiad dla kilku osób lub przekąskę na przyjęcie inspirowane meksykańską fiestą. Sprawdź, jak smakuje makaron po meksykańsku i podziel się swoją opinią w komentarzu.