Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta

Autor: daria232

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

25 dekagramów

0.5 opakowania

25 dekagramów

1.5 łyżki

0.5 opakowania

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron, żeby był lekko twardy.

Krok 2

Kroimy w kostkę pierś z kurczaka następnie sypiemy i wcieramy przyprawę do kurczaka, odstawiamy na 10 minut i smażymy.

Krok 3

Lekko podsmażamy warzywa na patelnię.

Krok 4

Trzemy żółty ser na tarce.

Krok 5

Układamy po kolei składniki w naczyniu żaroodpornym: makaron, warzywa na patelnię, kurczaka, posypujemy ziołami, solą i pieprzem, rozkruszamy na to ser feta i sypiemy z tarty żółty ser. Następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok.50 min. Wyjmujemy możemy do smaku polać ketchupem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej