Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta
łatwe
111 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
25 dekagramów
0.5 opakowania
25 dekagramów
1.5 łyżki
0.5 opakowania
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy makaron, żeby był lekko twardy.
Krok 2
Kroimy w kostkę pierś z kurczaka następnie sypiemy i wcieramy przyprawę do kurczaka, odstawiamy na 10 minut i smażymy.
Krok 3
Lekko podsmażamy warzywa na patelnię.
Krok 4
Trzemy żółty ser na tarce.
Krok 5
Układamy po kolei składniki w naczyniu żaroodpornym: makaron, warzywa na patelnię, kurczaka, posypujemy ziołami, solą i pieprzem, rozkruszamy na to ser feta i sypiemy z tarty żółty ser. Następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok.50 min. Wyjmujemy możemy do smaku polać ketchupem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej