Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta

Autor: daria232

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

25 dekagramów

0.5 opakowania

25 dekagramów

1.5 łyżki

0.5 opakowania

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron, żeby był lekko twardy.

Krok 2

Kroimy w kostkę pierś z kurczaka następnie sypiemy i wcieramy przyprawę do kurczaka, odstawiamy na 10 minut i smażymy.

Krok 3

Lekko podsmażamy warzywa na patelnię.

Krok 4

Trzemy żółty ser na tarce.

Krok 5

Układamy po kolei składniki w naczyniu żaroodpornym: makaron, warzywa na patelnię, kurczaka, posypujemy ziołami, solą i pieprzem, rozkruszamy na to ser feta i sypiemy z tarty żółty ser. Następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok.50 min. Wyjmujemy możemy do smaku polać ketchupem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej