Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta

Autor: daria232

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

25 dekagramów

0.5 opakowania

25 dekagramów

1.5 łyżki

0.5 opakowania

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron, żeby był lekko twardy.

Krok 2

Kroimy w kostkę pierś z kurczaka następnie sypiemy i wcieramy przyprawę do kurczaka, odstawiamy na 10 minut i smażymy.

Krok 3

Lekko podsmażamy warzywa na patelnię.

Krok 4

Trzemy żółty ser na tarce.

Krok 5

Układamy po kolei składniki w naczyniu żaroodpornym: makaron, warzywa na patelnię, kurczaka, posypujemy ziołami, solą i pieprzem, rozkruszamy na to ser feta i sypiemy z tarty żółty ser. Następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok.50 min. Wyjmujemy możemy do smaku polać ketchupem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej