Zapiekanka z warzywami na patelnię i serem feta
łatwe
109 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
25 dekagramów
0.5 opakowania
25 dekagramów
1.5 łyżki
0.5 opakowania
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy makaron, żeby był lekko twardy.
Krok 2
Kroimy w kostkę pierś z kurczaka następnie sypiemy i wcieramy przyprawę do kurczaka, odstawiamy na 10 minut i smażymy.
Krok 3
Lekko podsmażamy warzywa na patelnię.
Krok 4
Trzemy żółty ser na tarce.
Krok 5
Układamy po kolei składniki w naczyniu żaroodpornym: makaron, warzywa na patelnię, kurczaka, posypujemy ziołami, solą i pieprzem, rozkruszamy na to ser feta i sypiemy z tarty żółty ser. Następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok.50 min. Wyjmujemy możemy do smaku polać ketchupem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej