Zapiekanka z cukinii z wędliną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukinii z wędliną

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

200 gramów

4 sztuki

200 gramów

null

null

1 łyżka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię oczyść, umyj i pokrój w ukośne paski. Blanszuj ja przez około 3 minuty w osolonej wodzie, po czym odsącz.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w cienkie plastry. Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę i pokrój w plastry.

Krok 3

Ser pokrój w kostkę. Zioła umyj, następnie oderwij listki i drobno je posiekaj.

Krok 4

Naczynie żaroodporne dokładnie wysmaruj margaryną. Następnie układaj na przemian (tak, by nachodziły na siebie) : cukinię, kiełbasę, pomidory i ser.

Krok 5

Oprósz całość posiekanymi ziołami i skruszonymi Mini kostkami czosnek Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej