
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
1 łyżka
50 gramów
null
200 gramów
200 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię oczyść, umyj i pokrój w ukośne paski. Blanszuj ja przez około 3 minuty w osolonej wodzie, po czym odsącz.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w cienkie plastry. Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę i pokrój w plastry.
Krok 3
Ser pokrój w kostkę. Zioła umyj, następnie oderwij listki i drobno je posiekaj.
Krok 4
Naczynie żaroodporne dokładnie wysmaruj margaryną. Następnie układaj na przemian (tak, by nachodziły na siebie) : cukinię, kiełbasę, pomidory i ser.
Krok 5
Oprósz całość posiekanymi ziołami i skruszonymi Mini kostkami czosnek Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej