Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
1 łyżka
50 gramów
null
200 gramów
200 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię oczyść, umyj i pokrój w ukośne paski. Blanszuj ja przez około 3 minuty w osolonej wodzie, po czym odsącz.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w cienkie plastry. Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę i pokrój w plastry.
Krok 3
Ser pokrój w kostkę. Zioła umyj, następnie oderwij listki i drobno je posiekaj.
Krok 4
Naczynie żaroodporne dokładnie wysmaruj margaryną. Następnie układaj na przemian (tak, by nachodziły na siebie) : cukinię, kiełbasę, pomidory i ser.
Krok 5
Oprósz całość posiekanymi ziołami i skruszonymi Mini kostkami czosnek Knorr.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej