Makaron zapiekany z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany z serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

8 dekagramów

null

4 sztuki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Ostre papryczki chili przekrój wzdłuż, usuń nasiona ze środka. Drobno posiekaj. Czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę z Kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr i ugotuj makaron al dente. Schłodź go.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż paprykę i czosnek, potem dodaj makaron i dalej podgrzewaj.

Krok 4

Pod koniec dodaj żółty ser i wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 5

Przełóż makaron do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i piecz ok. 5 minut o temperaturze 250 stopni.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej