
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
8 dekagramów
null
4 sztuki
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Ostre papryczki chili przekrój wzdłuż, usuń nasiona ze środka. Drobno posiekaj. Czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę z Kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr i ugotuj makaron al dente. Schłodź go.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż paprykę i czosnek, potem dodaj makaron i dalej podgrzewaj.
Krok 4
Pod koniec dodaj żółty ser i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5
Przełóż makaron do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i piecz ok. 5 minut o temperaturze 250 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej