Makaron zapiekany z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany z serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

8 dekagramów

null

4 sztuki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Ostre papryczki chili przekrój wzdłuż, usuń nasiona ze środka. Drobno posiekaj. Czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę z Kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr i ugotuj makaron al dente. Schłodź go.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż paprykę i czosnek, potem dodaj makaron i dalej podgrzewaj.

Krok 4

Pod koniec dodaj żółty ser i wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 5

Przełóż makaron do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i piecz ok. 5 minut o temperaturze 250 stopni.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej