
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
8 dekagramów
null
4 sztuki
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Ostre papryczki chili przekrój wzdłuż, usuń nasiona ze środka. Drobno posiekaj. Czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę z Kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr i ugotuj makaron al dente. Schłodź go.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż paprykę i czosnek, potem dodaj makaron i dalej podgrzewaj.
Krok 4
Pod koniec dodaj żółty ser i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5
Przełóż makaron do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i piecz ok. 5 minut o temperaturze 250 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej