
Składniki
300 gramów
1 szczypta
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
300 gramów
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Penne ugotowałam osobno w lekko osolonej wodzie przecedziłam włozyłam do naczynia . Paprykę czerwona pokroiłam drobno w kosteczkę smażyłam na smalcu domowym .
Krok 2
dodałam pęczek szczypiorku mieszałam razem doprawiłam przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr i pieprzem . Starłam cukinie na tarce a średnich oczkach i smażyłam razem. Rozrobiłam sos serowy Knorr i dodałam go do cukinii i papryki dusiłam przez chwile razem.
Krok 3
Penne ugotowałam w lekko osolonej wodzie z łyżeczką masła odcedziłam włożyłam do naczynia i zalałam sosem z warzywami . Wyszło pyszne danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej