Penne z cukinią i papryką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

95

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 pęczek

300 gramów

100 gramów

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Penne ugotowałam osobno w lekko osolonej wodzie przecedziłam włozyłam do naczynia . Paprykę czerwona pokroiłam drobno w kosteczkę smażyłam na smalcu domowym .

Krok 2

dodałam pęczek szczypiorku mieszałam razem doprawiłam przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr i pieprzem . Starłam cukinie na tarce a średnich oczkach i smażyłam razem. Rozrobiłam sos serowy Knorr i dodałam go do cukinii i papryki dusiłam przez chwile razem.

Krok 3

Penne ugotowałam w lekko osolonej wodzie z łyżeczką masła odcedziłam włożyłam do naczynia i zalałam sosem z warzywami . Wyszło pyszne danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej