Penne z cukinią i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z cukinią i papryką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

300 gramów

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Penne ugotowałam osobno w lekko osolonej wodzie przecedziłam włozyłam do naczynia . Paprykę czerwona pokroiłam drobno w kosteczkę smażyłam na smalcu domowym .

Krok 2

dodałam pęczek szczypiorku mieszałam razem doprawiłam przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr i pieprzem . Starłam cukinie na tarce a średnich oczkach i smażyłam razem. Rozrobiłam sos serowy Knorr i dodałam go do cukinii i papryki dusiłam przez chwile razem.

Krok 3

Penne ugotowałam w lekko osolonej wodzie z łyżeczką masła odcedziłam włożyłam do naczynia i zalałam sosem z warzywami . Wyszło pyszne danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej