Penne z cukinią i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z cukinią i papryką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

300 gramów

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Penne ugotowałam osobno w lekko osolonej wodzie przecedziłam włozyłam do naczynia . Paprykę czerwona pokroiłam drobno w kosteczkę smażyłam na smalcu domowym .

Krok 2

dodałam pęczek szczypiorku mieszałam razem doprawiłam przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr i pieprzem . Starłam cukinie na tarce a średnich oczkach i smażyłam razem. Rozrobiłam sos serowy Knorr i dodałam go do cukinii i papryki dusiłam przez chwile razem.

Krok 3

Penne ugotowałam w lekko osolonej wodzie z łyżeczką masła odcedziłam włożyłam do naczynia i zalałam sosem z warzywami . Wyszło pyszne danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej