
Składniki
300 gramów
1 szczypta
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
300 gramów
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Penne ugotowałam osobno w lekko osolonej wodzie przecedziłam włozyłam do naczynia . Paprykę czerwona pokroiłam drobno w kosteczkę smażyłam na smalcu domowym .
Krok 2
dodałam pęczek szczypiorku mieszałam razem doprawiłam przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr i pieprzem . Starłam cukinie na tarce a średnich oczkach i smażyłam razem. Rozrobiłam sos serowy Knorr i dodałam go do cukinii i papryki dusiłam przez chwile razem.
Krok 3
Penne ugotowałam w lekko osolonej wodzie z łyżeczką masła odcedziłam włożyłam do naczynia i zalałam sosem z warzywami . Wyszło pyszne danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej