Penne ze szpinakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

We wrzącej wodzie rozpuścic bulionetkę Knorr, wrzucić makaron i gotować ok. 8 minut- makaron ma być al dente. Odcedzić, trzymać pod przykryciem.

Krok 2

Na patelnie zeszklić posiekaną drobno cebulkę, dodać szpinak i dusić pod przykryciem aż się rozmrozi. Na osobną patelnię wrzucić pokrojone w ćwiartki pieczarki, podlać sosem sojowym i chwilę przesmażyć na dużym ogniu. Przełożyć na patelnię ze szpinakiem. Doprawić pieprzem oraz czosnkiem i smażoną cebulką w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z gorącym szpinakiem i pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Penne z brokułami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej