Składniki
150 gramów
200 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
We wrzącej wodzie rozpuścic bulionetkę Knorr, wrzucić makaron i gotować ok. 8 minut- makaron ma być al dente. Odcedzić, trzymać pod przykryciem.
Krok 2
Na patelnie zeszklić posiekaną drobno cebulkę, dodać szpinak i dusić pod przykryciem aż się rozmrozi. Na osobną patelnię wrzucić pokrojone w ćwiartki pieczarki, podlać sosem sojowym i chwilę przesmażyć na dużym ogniu. Przełożyć na patelnię ze szpinakiem. Doprawić pieprzem oraz czosnkiem i smażoną cebulką w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z gorącym szpinakiem i pieczarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej