Penne ze szpinakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 łyżeczka

150 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

We wrzącej wodzie rozpuścic bulionetkę Knorr, wrzucić makaron i gotować ok. 8 minut- makaron ma być al dente. Odcedzić, trzymać pod przykryciem.

Krok 2

Na patelnie zeszklić posiekaną drobno cebulkę, dodać szpinak i dusić pod przykryciem aż się rozmrozi. Na osobną patelnię wrzucić pokrojone w ćwiartki pieczarki, podlać sosem sojowym i chwilę przesmażyć na dużym ogniu. Przełożyć na patelnię ze szpinakiem. Doprawić pieprzem oraz czosnkiem i smażoną cebulką w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z gorącym szpinakiem i pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej