Penne ze szpinakiem, serem pleśniowym i czosnkiem
łatwe
25 osób zapisało
Składniki
500 gramów
450 gramów
300 gramów
2 łyżki
0.5 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku lub na patelni z pokrywką rozmroź i podgrzej szpinak. Mieszaj, aby odparował nadmiar płynu.
Krok 2
Do szpinaku dodaj pokruszone kostkę czosnkową i ser. Mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia sera.
Krok 3
W dużym garnku ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu – koniecznie al dente. Odcedzony makaron dorzuć do garnka z gorącym sosem i całość wymieszaj dokładnie, trzymając na małym ogniu jeszcze przez chwilę.
Krok 4
Od razu podawaj. Ja lubię na talerzu posypać taki makaron świeżo zmielonym pieprzem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej