Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą
łatwe
893 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 opakowanie
8 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj a następnie odcedź. Gdy lekko przestygnie, przełóż do miski i wymieszaj z 3 łyżkami oliwy ze słoiczka z pomidorami.

Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy ze słoiczka.

Krok 3
Pomidory oraz listki bazylii pokrój w cienkie paski. Razem z całymi oliwkami i kaparami dodaj do makaronu.

Krok 4
Przygotowany sos dodaj do makaronu. Kulki mozzarelli odcedź, przekrój na pół i również dodaj do miski z makaronem. Wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą
Mamma Mia, jakie to dobre! Ta kolorowa włoska sałatka, do której przygotowania potrzeba niewiele składników, jest nie tylko smaczna ale też pięknie wygląda na talerzu. Makaronowa sałatka doskonale sprawdzi się na obiad, na kolację, możesz także zapakować jej porcję w pojemnik i ze smakiem zjeść podczas przerwy w pracy. Na przygotowanie tego dania zarezerwuj 30 minut. Wybierz makaron w kształcie rurek, kokardek lub świderków. Po ugotowaniu makaronu, warto dodać do niego 3 łyżki oliwy ze słoika z pomidorami, dzięki temu makaron nie będzie suchy. Następnie listki świeżej aromatycznej bazylii i suszone pomidory pokrój w paski, a kapary i oliwki dodaj w całości. Wymieszaj wszystko delikatnie z sosem sałatkowym i dodaj przekrojone na pół kulki mozzarelli. To prawdziwe włoska uczta.