Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

heart
858 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

867 osób wydrukowało

Pobierz pdf

897 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj a następnie odcedź. Gdy lekko przestygnie, przełóż do miski i wymieszaj z 3 łyżkami oliwy ze słoiczka z pomidorami.

Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy ze słoiczka.

Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Pomidory oraz listki bazylii pokrój w cienkie paski. Razem z całymi oliwkami i kaparami dodaj do makaronu.

Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Przygotowany sos dodaj do makaronu. Kulki mozzarelli odcedź, przekrój na pół i również dodaj do miski z makaronem. Wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.

Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Martini Bambini

    Martini Bambini , 10.05.2015

    wykwintny smak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska sałatka makaronowa z mozzarelląWłoska sałatka makaronowa z mozzarellą

Mamma Mia, jakie to dobre! Ta kolorowa włoska sałatka, do której przygotowania potrzeba niewiele składników, jest nie tylko smaczna ale też pięknie wygląda na talerzu. Makaronowa sałatka doskonale sprawdzi się na obiad, na kolację, możesz także zapakować jej porcję w pojemnik i ze smakiem zjeść podczas przerwy w pracy. Na przygotowanie tego dania zarezerwuj 30 minut. Wybierz makaron w kształcie rurek, kokardek lub świderków. Po ugotowaniu makaronu, warto dodać do niego 3 łyżki oliwy ze słoika z pomidorami, dzięki temu makaron nie będzie suchy. Następnie listki świeżej aromatycznej bazylii i suszone pomidory pokrój w paski, a kapary i oliwki dodaj w całości. Wymieszaj wszystko delikatnie z sosem sałatkowym i dodaj przekrojone na pół kulki mozzarelli. To prawdziwe włoska uczta.