
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Krok 2
Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr przelej na patelnię i zagotuj.

Krok 3
Dodaj odcedzony makaron.

Krok 4
Teraz wsyp do sosu odcedzone kuleczki sera mozzarella.

Krok 5
Na końcu dodaj porwane liście bazylii. Całość zagotuj, dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj skropione oliwą z oliwek.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoskie penne z mozzarellą
Proste przepisy na potrawy z makaronem uratują Cię, gdy chcesz przygotować coś szybkiego do jedzenia. Do zrobienia penne z mozzarellą potrzebujesz jedynie kilku składników, które razem stworzą bardzo apetyczne danie. Na pewno się nie zawiedziesz!
Dla kogo?
Przepisy z penne są dla wszystkich, którzy nie mają czasu na wymyślne potrawy. Przekonaj się, że siła tkwi w prostocie.
Na jaką okazję?
Przepisy na dania z makaronem i z dodatkami to sprawdzona metoda na codzienny obiad. Szybko, łatwo oraz smacznie!
Czy wiesz, że?
Penne to popularny w kuchni włoskiej makaron. Ma kształt rurek, które są rowkowane lub gładkie. Również w Polsce jest często wykorzystywany, ponieważ pasuje do wielu przepisów. Penne z dodatkami to przepis, który się zawsze sprawdzi!
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz, możesz dodatkowo posypać gotowe danie odrobiną startego parmezanu. Coś dla seromaniaków!


































