Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 2
Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr przelej na patelnię i zagotuj.
Krok 3
Dodaj odcedzony makaron.
Krok 4
Teraz wsyp do sosu odcedzone kuleczki sera mozzarella.
Krok 5
Na końcu dodaj porwane liście bazylii. Całość zagotuj, dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj skropione oliwą z oliwek.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoskie penne z mozzarellą
Proste przepisy na potrawy z makaronem uratują Cię, gdy chcesz przygotować coś szybkiego do jedzenia. Do zrobienia penne z mozzarellą potrzebujesz jedynie kilku składników, które razem stworzą bardzo apetyczne danie. Na pewno się nie zawiedziesz!
Dla kogo?
Przepisy z penne są dla wszystkich, którzy nie mają czasu na wymyślne potrawy. Przekonaj się, że siła tkwi w prostocie.
Na jaką okazję?
Przepisy na dania z makaronem i z dodatkami to sprawdzona metoda na codzienny obiad. Szybko, łatwo oraz smacznie!
Czy wiesz, że?
Penne to popularny w kuchni włoskiej makaron. Ma kształt rurek, które są rowkowane lub gładkie. Również w Polsce jest często wykorzystywany, ponieważ pasuje do wielu przepisów. Penne z dodatkami to przepis, który się zawsze sprawdzi!
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz, możesz dodatkowo posypać gotowe danie odrobiną startego parmezanu. Coś dla seromaniaków!