Włoskie penne z mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

1290 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

523 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

1 opakowanie

400 gramów

80 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Włoskie penne z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr przelej na patelnię i zagotuj.

Włoskie penne z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Dodaj odcedzony makaron.

Włoskie penne z mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Teraz wsyp do sosu odcedzone kuleczki sera mozzarella.

Włoskie penne z mozzarellą - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj porwane liście bazylii. Całość zagotuj, dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj skropione oliwą z oliwek.

Włoskie penne z mozzarellą - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Izabela Luba

    Izabela Luba

    Pyszności ;) Sos uzylam śmietankowo pomidorowy. Tego z przepisu niestety nie znalazłam ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Sos śmietanowo-paprykowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie penne z mozzarelląWłoskie penne z mozzarellą

Proste przepisy na potrawy z makaronem uratują Cię, gdy chcesz przygotować coś szybkiego do jedzenia. Do zrobienia penne z mozzarellą potrzebujesz jedynie kilku składników, które razem stworzą bardzo apetyczne danie. Na pewno się nie zawiedziesz!

Dla kogo?

Przepisy z penne są dla wszystkich, którzy nie mają czasu na wymyślne potrawy. Przekonaj się, że siła tkwi w prostocie.

Na jaką okazję?

Przepisy na dania z makaronem i z dodatkami to sprawdzona metoda na codzienny obiad. Szybko, łatwo oraz smacznie!

Czy wiesz, że?

Penne to popularny w kuchni włoskiej makaron. Ma kształt rurek, które są rowkowane lub gładkie. Również w Polsce jest często wykorzystywany, ponieważ pasuje do wielu przepisów. Penne z dodatkami to przepis, który się zawsze sprawdzi!

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz, możesz dodatkowo posypać gotowe danie odrobiną startego parmezanu. Coś dla seromaniaków!