Włoskie penne z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie penne z mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

58

2159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

682 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1859 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Włoskie penne z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr przelej na patelnię i zagotuj.

Włoskie penne z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Dodaj odcedzony makaron.

Włoskie penne z mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Teraz wsyp do sosu odcedzone kuleczki sera mozzarella.

Włoskie penne z mozzarellą - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj porwane liście bazylii. Całość zagotuj, dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj skropione oliwą z oliwek.

Włoskie penne z mozzarellą - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Izabela Luba

    Izabela Luba , 09.02.2016

    Pyszności ;) Sos uzylam śmietankowo pomidorowy. Tego z przepisu niestety nie znalazłam ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie penne z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie penne z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie penne z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie penne z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie penne z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie penne z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie penne z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie penne z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron z sosem 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie penne z mozzarelląWłoskie penne z mozzarellą

Proste przepisy na potrawy z makaronem uratują Cię, gdy chcesz przygotować coś szybkiego do jedzenia. Do zrobienia penne z mozzarellą potrzebujesz jedynie kilku składników, które razem stworzą bardzo apetyczne danie. Na pewno się nie zawiedziesz!

Dla kogo?

Przepisy z penne są dla wszystkich, którzy nie mają czasu na wymyślne potrawy. Przekonaj się, że siła tkwi w prostocie.

Na jaką okazję?

Przepisy na dania z makaronem i z dodatkami to sprawdzona metoda na codzienny obiad. Szybko, łatwo oraz smacznie!

Czy wiesz, że?

Penne to popularny w kuchni włoskiej makaron. Ma kształt rurek, które są rowkowane lub gładkie. Również w Polsce jest często wykorzystywany, ponieważ pasuje do wielu przepisów. Penne z dodatkami to przepis, który się zawsze sprawdzi!

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz, możesz dodatkowo posypać gotowe danie odrobiną startego parmezanu. Coś dla seromaniaków!