
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Krok 2
Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr przelej na patelnię i zagotuj.

Krok 3
Dodaj odcedzony makaron.

Krok 4
Teraz wsyp do sosu odcedzone kuleczki sera mozzarella.

Krok 5
Na końcu dodaj porwane liście bazylii. Całość zagotuj, dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj skropione oliwą z oliwek.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoskie penne z mozzarellą
Proste przepisy na potrawy z makaronem uratują Cię, gdy chcesz przygotować coś szybkiego do jedzenia. Do zrobienia penne z mozzarellą potrzebujesz jedynie kilku składników, które razem stworzą bardzo apetyczne danie. Na pewno się nie zawiedziesz!
Dla kogo?
Przepisy z penne są dla wszystkich, którzy nie mają czasu na wymyślne potrawy. Przekonaj się, że siła tkwi w prostocie.
Na jaką okazję?
Przepisy na dania z makaronem i z dodatkami to sprawdzona metoda na codzienny obiad. Szybko, łatwo oraz smacznie!
Czy wiesz, że?
Penne to popularny w kuchni włoskiej makaron. Ma kształt rurek, które są rowkowane lub gładkie. Również w Polsce jest często wykorzystywany, ponieważ pasuje do wielu przepisów. Penne z dodatkami to przepis, który się zawsze sprawdzi!
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz, możesz dodatkowo posypać gotowe danie odrobiną startego parmezanu. Coś dla seromaniaków!