Warzywne papardelle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne papardelle

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

80 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

1 sztuka

1 garść

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente. Warzywa myjemy I kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie z przyprawą Knorr oraz czosnkiem. Dodajemy pomidory z puszki i zioła prowansalskie i całość dusimy ok. 10 min.

Krok 2

Odcedzony makaron mieszamy z sosem i liśćmi szpinaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej