Warzywne papardelle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne papardelle

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

80 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

1 sztuka

1 garść

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente. Warzywa myjemy I kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie z przyprawą Knorr oraz czosnkiem. Dodajemy pomidory z puszki i zioła prowansalskie i całość dusimy ok. 10 min.

Krok 2

Odcedzony makaron mieszamy z sosem i liśćmi szpinaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej