
Składniki
200 gramów
3 sztuki
80 gramów
1 łyżka
100 mililitrów
1 sztuka
1 garść
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente. Warzywa myjemy I kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie z przyprawą Knorr oraz czosnkiem. Dodajemy pomidory z puszki i zioła prowansalskie i całość dusimy ok. 10 min.
Krok 2
Odcedzony makaron mieszamy z sosem i liśćmi szpinaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix Spaghetti warzywne
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej