Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

2 łyżki

1 łyżka

5 plastrów

2 łyżki

1 łyżka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200°C. Dynię myjemy, usuwamy gniazda nasienne kroimy w ósemki. Skrapiamy oliwa dyniową i opruszamy solą i pieprzem oraz przyprawą włoską. Pieczemy ok. 25 minut.

Krok 2

Upieczoną dynię kroimy na małe kawałki. Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę truflową, dodajemy dynię, makaron i płatki trufli. Mieszamy całość.

Krok 3

Makaron podajemy z podprażonymi migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej