
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
2 łyżki
1 łyżka
5 plastrów
2 łyżki
1 łyżka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nastawiamy piekarnik na 200°C. Dynię myjemy, usuwamy gniazda nasienne kroimy w ósemki. Skrapiamy oliwa dyniową i opruszamy solą i pieprzem oraz przyprawą włoską. Pieczemy ok. 25 minut.
Krok 2
Upieczoną dynię kroimy na małe kawałki. Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę truflową, dodajemy dynię, makaron i płatki trufli. Mieszamy całość.
Krok 3
Makaron podajemy z podprażonymi migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej