
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
2 łyżki
1 łyżka
5 plastrów
2 łyżki
1 łyżka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nastawiamy piekarnik na 200°C. Dynię myjemy, usuwamy gniazda nasienne kroimy w ósemki. Skrapiamy oliwa dyniową i opruszamy solą i pieprzem oraz przyprawą włoską. Pieczemy ok. 25 minut.
Krok 2
Upieczoną dynię kroimy na małe kawałki. Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę truflową, dodajemy dynię, makaron i płatki trufli. Mieszamy całość.
Krok 3
Makaron podajemy z podprażonymi migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej