Składniki
350 gramów
1 opakowanie
1
1 sztuka
50 gramów
100 mililitrów
null
0.5 pęczka
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Wykrój małe różyczki z brokuła a następnie sparz kilka minut we wrzątku - wystudź. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, natkę posiekaj i smaż chwilę z cebulą. Całość zalej winem i odparuj.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj dokładnie z 250 ml wody i śmietaną. Gotuj 8 minut, następnie dodaj brokuły, gorący makaron i połówki pomidorków. Wymieszaj, podawaj posypany parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej