Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1

50 gramów

20 mililitrów

0.5 pęczka

350 gramów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Wykrój małe różyczki z brokuła a następnie sparz kilka minut we wrzątku - wystudź. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, natkę posiekaj i smaż chwilę z cebulą. Całość zalej winem i odparuj.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj dokładnie z 250 ml wody i śmietaną. Gotuj 8 minut, następnie dodaj brokuły, gorący makaron i połówki pomidorków. Wymieszaj, podawaj posypany parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej