Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1

50 gramów

20 mililitrów

0.5 pęczka

350 gramów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Wykrój małe różyczki z brokuła a następnie sparz kilka minut we wrzątku - wystudź. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, natkę posiekaj i smaż chwilę z cebulą. Całość zalej winem i odparuj.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj dokładnie z 250 ml wody i śmietaną. Gotuj 8 minut, następnie dodaj brokuły, gorący makaron i połówki pomidorków. Wymieszaj, podawaj posypany parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej