Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1

50 gramów

20 mililitrów

0.5 pęczka

350 gramów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Wykrój małe różyczki z brokuła a następnie sparz kilka minut we wrzątku - wystudź. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, natkę posiekaj i smaż chwilę z cebulą. Całość zalej winem i odparuj.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj dokładnie z 250 ml wody i śmietaną. Gotuj 8 minut, następnie dodaj brokuły, gorący makaron i połówki pomidorków. Wymieszaj, podawaj posypany parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej