Tagliatelle z mięsnym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z mięsnym sosem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

50 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente.

Krok 2

W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Przesmażamy przez kilka minut. Dodajemy mięso, koncentrat pomidorowy i kostkę Knorr. Smażymy często mieszając, aż mięso zmięknie.

Krok 3

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Odrywamy listki tymianku. Dodajemy do mięsa. Dusimy przez kilka minut pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy żeby sos lekko odparował.

Krok 4

Mieszamy z makaronem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej