Tagliatelle z mięsnym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z mięsnym sosem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

50 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente.

Krok 2

W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Przesmażamy przez kilka minut. Dodajemy mięso, koncentrat pomidorowy i kostkę Knorr. Smażymy często mieszając, aż mięso zmięknie.

Krok 3

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Odrywamy listki tymianku. Dodajemy do mięsa. Dusimy przez kilka minut pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy żeby sos lekko odparował.

Krok 4

Mieszamy z makaronem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej