
Składniki
40 dekagramów
50 dekagramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente.
Krok 2
W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Przesmażamy przez kilka minut. Dodajemy mięso, koncentrat pomidorowy i kostkę Knorr. Smażymy często mieszając, aż mięso zmięknie.
Krok 3
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Odrywamy listki tymianku. Dodajemy do mięsa. Dusimy przez kilka minut pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy żeby sos lekko odparował.
Krok 4
Mieszamy z makaronem i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej