
Składniki
40 dekagramów
50 dekagramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente.
Krok 2
W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Przesmażamy przez kilka minut. Dodajemy mięso, koncentrat pomidorowy i kostkę Knorr. Smażymy często mieszając, aż mięso zmięknie.
Krok 3
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Odrywamy listki tymianku. Dodajemy do mięsa. Dusimy przez kilka minut pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy żeby sos lekko odparował.
Krok 4
Mieszamy z makaronem i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej