Tagliatelle z mięsnym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z mięsnym sosem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

50 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente.

Krok 2

W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Przesmażamy przez kilka minut. Dodajemy mięso, koncentrat pomidorowy i kostkę Knorr. Smażymy często mieszając, aż mięso zmięknie.

Krok 3

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Odrywamy listki tymianku. Dodajemy do mięsa. Dusimy przez kilka minut pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy żeby sos lekko odparował.

Krok 4

Mieszamy z makaronem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z mięsnym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej