Makaron penne al Forno

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

500 gramów

150 gramów

300 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Cebulkę pokrój drobno. Pak choi umyj i pokrój w paski. Pomidorki przekrój na pół.

Krok 3

Podsmaż cebulkę. Wlej mleko i dodaj saszetkę Knorr. Wymieszaj i zagotuj.

Krok 4

Makaron wymieszaj z pak choi oraz pomidorkami i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Zalej przygotowanym sosem i piecz w 200 stopniach przez ok 25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z świeżymi listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron penne al Forno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron penne al Forno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron penne al Forno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron penne al Forno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron penne al Forno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron penne al Forno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron penne al Forno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron penne al FornoMakaron penne al Forno

Zapiekanki makaronowe to potrawy, które nie mają sobie równych. Nie wymagają wiele wysiłku, a w jednym naczyniu umieścicie wszystkie ulubione produkty. Gdy danie jest już w piecu, można na spokojnie nakrywać do stołu lub zwyczajnie odpocząć. Na co dzień czy od święta? Sami zdecydujecie, kiedy podacie wegański makaron penne al forno z kapustą pak choi, cebulą i pomidorkami koktajlowymi.

Dla kogo?

Codzienne posiłki dopasowujecie do swoich napiętych terminarzy? Oto danie stworzone z myślą o zabieganych szefach kuchni. Gdy makaron penne znajdzie się w piekarniku, nie musicie do niego zbyt często zaglądać. Ten czas wykorzystajcie na przygotowanie pysznej sałatki albo deseru.

Na jaką okazję?

Makaron penne al forno – ta nazwa brzmi dostojnie, więc nie miejcie oporów przed podaniem go w trakcie przyjęcia. Dzięki prostocie wykonania nikt nie będzie narzekać na to, że gospodarz więcej czasu spędza w kuchni niż z gośćmi.

Czy wiesz, że?

Pak choi, nazywana też kapustą chińską, jest jednym z najbardziej popularnych warzyw w kuchni chińskiej. Na terenach Azji Wschodniej rośnie przez cały rok.

Dla urozmaicenia:

Makaron penne al forno warto podawać w towarzystwie zielonej sałaty lub chrupiących warzyw z woka.