
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
500 gramów
150 gramów
300 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Cebulkę pokrój drobno. Pak choi umyj i pokrój w paski. Pomidorki przekrój na pół.
Krok 3
Podsmaż cebulkę. Wlej mleko i dodaj saszetkę Knorr. Wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Makaron wymieszaj z pak choi oraz pomidorkami i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Zalej przygotowanym sosem i piecz w 200 stopniach przez ok 25 minut.

Dobra rada:
Podawaj z świeżymi listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron penne al Forno
Zapiekanki makaronowe to potrawy, które nie mają sobie równych. Nie wymagają wiele wysiłku, a w jednym naczyniu umieścicie wszystkie ulubione produkty. Gdy danie jest już w piecu, można na spokojnie nakrywać do stołu lub zwyczajnie odpocząć. Na co dzień czy od święta? Sami zdecydujecie, kiedy podacie wegański makaron penne al forno z kapustą pak choi, cebulą i pomidorkami koktajlowymi.
Dla kogo?
Codzienne posiłki dopasowujecie do swoich napiętych terminarzy? Oto danie stworzone z myślą o zabieganych szefach kuchni. Gdy makaron penne znajdzie się w piekarniku, nie musicie do niego zbyt często zaglądać. Ten czas wykorzystajcie na przygotowanie pysznej sałatki albo deseru.
Na jaką okazję?
Makaron penne al forno – ta nazwa brzmi dostojnie, więc nie miejcie oporów przed podaniem go w trakcie przyjęcia. Dzięki prostocie wykonania nikt nie będzie narzekać na to, że gospodarz więcej czasu spędza w kuchni niż z gośćmi.
Czy wiesz, że?
Pak choi, nazywana też kapustą chińską, jest jednym z najbardziej popularnych warzyw w kuchni chińskiej. Na terenach Azji Wschodniej rośnie przez cały rok.
Dla urozmaicenia:
Makaron penne al forno warto podawać w towarzystwie zielonej sałaty lub chrupiących warzyw z woka.