
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
700 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmażyć na patelni, dodać sos ze słoika i dusić, aż zgęstnieje.
Krok 2
Przygotować beszame: mleko, masło i mąkę wymieszać i gotować na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym układać warstwy: beszamel, płat makaronu, mięso, beszamel, płat makaronu, itp. Zapiekać przez ok. 30 -40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































