Lasagne z mięsem mielonym

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmażyć na patelni, dodać sos ze słoika i dusić, aż zgęstnieje.

Krok 2

Przygotować beszame: mleko, masło i mąkę wymieszać i gotować na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym układać warstwy: beszamel, płat makaronu, mięso, beszamel, płat makaronu, itp. Zapiekać przez ok. 30 -40 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej