PRZEPISY.PL
Lasagne z mięsem mielonym - autor: Grace w kuchni

Lasagne z mięsem mielonym

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
15
osób dodało do Mniamlisty
15
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mięso mielone700 g
  • makaron Lasagne1 opak
  • mleko1 szklanka
  • masło1 łyżka
  • mąka3 łyżki
  • Krok 1

    Mięso podsmażyć na patelni, dodać sos ze słoika i dusić, aż zgęstnieje.
  • Krok 2

    Przygotować beszame: mleko, masło i mąkę wymieszać i gotować na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje.
  • Krok 3

    W naczyniu żaroodpornym układać warstwy: beszamel, płat makaronu, mięso, beszamel, płat makaronu, itp. Zapiekać przez ok. 30 -40 minut w temperaturze 180 stopni.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos w słoiku Spaghetti Toscana KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

18
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
28
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
40
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
4
osoby dodały do Mniamlisty
60''
2
Średnie