
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
700 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmażyć na patelni, dodać sos ze słoika i dusić, aż zgęstnieje.
Krok 2
Przygotować beszame: mleko, masło i mąkę wymieszać i gotować na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym układać warstwy: beszamel, płat makaronu, mięso, beszamel, płat makaronu, itp. Zapiekać przez ok. 30 -40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































