Lasagne z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z mięsem mielonym

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

700 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmażyć na patelni, dodać sos ze słoika i dusić, aż zgęstnieje.

Krok 2

Przygotować beszame: mleko, masło i mąkę wymieszać i gotować na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym układać warstwy: beszamel, płat makaronu, mięso, beszamel, płat makaronu, itp. Zapiekać przez ok. 30 -40 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne Toscana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej