Lasagne z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z mięsem mielonym

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

700 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmażyć na patelni, dodać sos ze słoika i dusić, aż zgęstnieje.

Krok 2

Przygotować beszame: mleko, masło i mąkę wymieszać i gotować na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym układać warstwy: beszamel, płat makaronu, mięso, beszamel, płat makaronu, itp. Zapiekać przez ok. 30 -40 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej