Lasagne z mięsem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z mięsem i szpinakiem

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielimy, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, przesmażamy wraz z mięsem na rozgrzanej margarynie.

Krok 2

Fix do spaghetti mieszamy z 1 szklanką wody i wlewamy do podsmażonego mięsa, dusimy razem kilka minut. Szpinak dokładnie płuczemy, dusimy na rozgrzanym maśle z niewielką ilością wody. Wlewamy 100 ml śmietany, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy pozostałą śmietanę i układamy warstwę makaronu. Na makaron kładziemy grubą warstwę mięsa mielonego z sosem, drugą wartwę makaronu, następnie cały szpinak, kolejną porcję makaronu i pozostałe mięso. Posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Najlepiej smakuje odgrzana...

Bernadetta

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne z warzywami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej