Lasagne z mięsem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z mięsem i szpinakiem

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

150 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielimy, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, przesmażamy wraz z mięsem na rozgrzanej margarynie.

Krok 2

Fix do spaghetti mieszamy z 1 szklanką wody i wlewamy do podsmażonego mięsa, dusimy razem kilka minut. Szpinak dokładnie płuczemy, dusimy na rozgrzanym maśle z niewielką ilością wody. Wlewamy 100 ml śmietany, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy pozostałą śmietanę i układamy warstwę makaronu. Na makaron kładziemy grubą warstwę mięsa mielonego z sosem, drugą wartwę makaronu, następnie cały szpinak, kolejną porcję makaronu i pozostałe mięso. Posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Najlepiej smakuje odgrzana...

Bernadetta

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej