
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
20 sztuk
1 sztuka
0.5 sztuki
200 mililitrów
2 łyżki
0.5 szklanki
1 sztuka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojonego pora. Dopraw do smaku.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody oraz śmietaną i zagotuj.
Krok 3
Naczynie żaroodporne natłuść i posmaruj przygotowanym sosem. Ułóż pierwszą warstwę makaronu.
Krok 4
Następnie rozłóż warstwę pieczarek z porem, posmaruj sosem i posyp startym serem. Ponownie przykryj płatami makaronu. Czynność powtórz do wyczerpania składników.
Krok 5
Wierzch lasagne posmaruj sosem i pokryj plastrami mozzarelli. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25-30 minut.
Dobra rada:
Pieczarkową lasagne możesz podać na pomidorowym sosie z listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej