Włoska grzybowa Lasagne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska grzybowa Lasagne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 sztuki

20 sztuk

200 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojonego pora. Dopraw do smaku.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody oraz śmietaną i zagotuj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuść i posmaruj przygotowanym sosem. Ułóż pierwszą warstwę makaronu.

Krok 4

Następnie rozłóż warstwę pieczarek z porem, posmaruj sosem i posyp startym serem. Ponownie przykryj płatami makaronu. Czynność powtórz do wyczerpania składników.

Krok 5

Wierzch lasagne posmaruj sosem i pokryj plastrami mozzarelli. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25-30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pieczarkową lasagne możesz podać na pomidorowym sosie z listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska grzybowa LasagneWłoska grzybowa Lasagne

Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojonego pora. Dopraw do smaku.