Włoska grzybowa Lasagne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska grzybowa Lasagne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 sztuki

20 sztuk

200 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojonego pora. Dopraw do smaku.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody oraz śmietaną i zagotuj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuść i posmaruj przygotowanym sosem. Ułóż pierwszą warstwę makaronu.

Krok 4

Następnie rozłóż warstwę pieczarek z porem, posmaruj sosem i posyp startym serem. Ponownie przykryj płatami makaronu. Czynność powtórz do wyczerpania składników.

Krok 5

Wierzch lasagne posmaruj sosem i pokryj plastrami mozzarelli. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25-30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pieczarkową lasagne możesz podać na pomidorowym sosie z listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska grzybowa LasagneWłoska grzybowa Lasagne

Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojonego pora. Dopraw do smaku.