Włoska grzybowa Lasagne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska grzybowa Lasagne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 sztuki

20 sztuk

200 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojonego pora. Dopraw do smaku.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody oraz śmietaną i zagotuj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuść i posmaruj przygotowanym sosem. Ułóż pierwszą warstwę makaronu.

Krok 4

Następnie rozłóż warstwę pieczarek z porem, posmaruj sosem i posyp startym serem. Ponownie przykryj płatami makaronu. Czynność powtórz do wyczerpania składników.

Krok 5

Wierzch lasagne posmaruj sosem i pokryj plastrami mozzarelli. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25-30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pieczarkową lasagne możesz podać na pomidorowym sosie z listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne ze szparagami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej