
Składniki
1 sztuka
200 mililitrów
0.5 sztuki
20 sztuk
200 mililitrów
2 łyżki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojonego pora. Dopraw do smaku.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody oraz śmietaną i zagotuj.
Krok 3
Naczynie żaroodporne natłuść i posmaruj przygotowanym sosem. Ułóż pierwszą warstwę makaronu.
Krok 4
Następnie rozłóż warstwę pieczarek z porem, posmaruj sosem i posyp startym serem. Ponownie przykryj płatami makaronu. Czynność powtórz do wyczerpania składników.
Krok 5
Wierzch lasagne posmaruj sosem i pokryj plastrami mozzarelli. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25-30 minut.

Dobra rada:
Pieczarkową lasagne możesz podać na pomidorowym sosie z listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Włoska grzybowa Lasagne

