Włoska grzybowa Lasagne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska grzybowa Lasagne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 sztuki

20 sztuk

200 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojonego pora. Dopraw do smaku.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody oraz śmietaną i zagotuj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuść i posmaruj przygotowanym sosem. Ułóż pierwszą warstwę makaronu.

Krok 4

Następnie rozłóż warstwę pieczarek z porem, posmaruj sosem i posyp startym serem. Ponownie przykryj płatami makaronu. Czynność powtórz do wyczerpania składników.

Krok 5

Wierzch lasagne posmaruj sosem i pokryj plastrami mozzarelli. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25-30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pieczarkową lasagne możesz podać na pomidorowym sosie z listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska grzybowa Lasagne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska grzybowa LasagneWłoska grzybowa Lasagne

Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz pokrojonego pora. Dopraw do smaku.