Kurczak à la King przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak à la King

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

9

heart
597 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grube paski, pieczarki w ósemki, a cebulę oraz paprykę w cienkie paski.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka, po czym zdejmij mięso z patelni.

Krok 3

Na tej samej patelni przesmaż cebulę, następnie dodaj pieczarki oraz paprykę.

Krok 4

Mięso z powrotem przełóż na patelnię i smaż razem z warzywami.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • RaMs27 Rams

    RaMs27 Rams , 26.04.2016

    Szybko, prosto i przepysznie!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej