
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grube paski, pieczarki w ósemki, a cebulę oraz paprykę w cienkie paski.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka, po czym zdejmij mięso z patelni.
Krok 3
Na tej samej patelni przesmaż cebulę, następnie dodaj pieczarki oraz paprykę.
Krok 4
Mięso z powrotem przełóż na patelnię i smaż razem z warzywami.
Krok 5
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej