Kurczak à la King przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak à la King

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

9

heart
597 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grube paski, pieczarki w ósemki, a cebulę oraz paprykę w cienkie paski.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka, po czym zdejmij mięso z patelni.

Krok 3

Na tej samej patelni przesmaż cebulę, następnie dodaj pieczarki oraz paprykę.

Krok 4

Mięso z powrotem przełóż na patelnię i smaż razem z warzywami.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • RaMs27 Rams

    RaMs27 Rams , 26.04.2016

    Szybko, prosto i przepysznie!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak à la King - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej