
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grube paski, pieczarki w ósemki, a cebulę oraz paprykę w cienkie paski.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka, po czym zdejmij mięso z patelni.
Krok 3
Na tej samej patelni przesmaż cebulę, następnie dodaj pieczarki oraz paprykę.
Krok 4
Mięso z powrotem przełóż na patelnię i smaż razem z warzywami.
Krok 5
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej