
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grube paski, pieczarki w ósemki, a cebulę oraz paprykę w cienkie paski.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka, po czym zdejmij mięso z patelni.
Krok 3
Na tej samej patelni przesmaż cebulę, następnie dodaj pieczarki oraz paprykę.
Krok 4
Mięso z powrotem przełóż na patelnię i smaż razem z warzywami.
Krok 5
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


































