Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grube paski, pieczarki w ósemki, a cebulę oraz paprykę w cienkie paski.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka, po czym zdejmij mięso z patelni.
Krok 3
Na tej samej patelni przesmaż cebulę, następnie dodaj pieczarki oraz paprykę.
Krok 4
Mięso z powrotem przełóż na patelnię i smaż razem z warzywami.
Krok 5
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej