
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
50 mililitrów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grubą kostkę, a paprykę i cebulę w drobną. Brzoskwinie pokrój w ósemki, a pieczarki w plastry.
Krok 2
Migdały sparz. Fix Knorr wymieszaj z wodą i mlekiem.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka. Gdy będą rumiane, zdejmij je z patelni. Na tej samej oliwie przesmaż pozostałe pokrojone składniki: cebulę, paprykę oraz pieczarki.
Krok 4
Do warzyw dodaj z powrotem kurczaka. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Dodaj migdały oraz brzoskwinie. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 8 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z migdałami
Kurczak z migdałami to danie dla osób lubiących połączenie mięsa z warzywami oraz owocami. Smak kurczaka jest na tyle delikatny, że z powodzeniem możesz skomponować go z wieloma wyrazistymi dodatkami. Przy wyborze mięsa sprawdź, czy jest na tyle sprężyste, że po dotknięciu odzyskuje swój pierwotny kształt – dzięki temu poznasz, że jest świeże. Doskonałym uzupełnieniem kurczaka z migdałami będą pieczarki, cebula oraz zielona papryka. Po podsmażeniu na patelni składniki te zmiękną i będą dobrze komponowały się w orientalnym sosie. Połącz mięso z warzywami i przyprawami, a następnie gotuj całość przez chwilę. Na końcu dodaj migdały i brzoskwinie, które są najbardziej miękkimi składnikami potrawy, nie wymagają więc długiego duszenia. Aby pozbyć się ewentualnego gorzkiego posmaku migdałów, przed dodaniem do sosu, usuń z nich skórkę – zrobisz to, zalewając je wrzątkiem i zostawiając na chwilę. Gotowe danie powinno być kolorowe i aromatyczne. Kurczaka z migdałami podawaj z sypkim ryżem. Udekoruj posiekaną natką pietruszki albo kolendry.