Słodko-kwaśne pieczone kurczaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśne pieczone kurczaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka umyj i osusz. Przełóż do miski.

Krok 2

Pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę.

Krok 3

Kawałki kurczaka posmaruj gotową marynatą i ułóż na rozgrzanym grillu. Mięso smaż 20 minut przewracając co kilka minut. Podawaj z chrupiącymi sałatami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli wcześniej wyluzujesz pałki z kości, czas pieczenia na grillu znacznie się skróci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Słodko-kwaśne pieczone kurczakiSłodko-kwaśne pieczone kurczaki

Pałki z kurczaka umyj i osusz. Przełóż do miski.