Słodko-kwaśne pieczone kurczaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśne pieczone kurczaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka umyj i osusz. Przełóż do miski.

Krok 2

Pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę.

Krok 3

Kawałki kurczaka posmaruj gotową marynatą i ułóż na rozgrzanym grillu. Mięso smaż 20 minut przewracając co kilka minut. Podawaj z chrupiącymi sałatami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli wcześniej wyluzujesz pałki z kości, czas pieczenia na grillu znacznie się skróci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Słodko-kwaśne pieczone kurczakiSłodko-kwaśne pieczone kurczaki

Pałki z kurczaka umyj i osusz. Przełóż do miski.