Składniki
12 sztuk
1 sztuka
200 gramów
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki z kurczaka umyj i osusz. Przełóż do miski.
Krok 2
Pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę.
Krok 3
Kawałki kurczaka posmaruj gotową marynatą i ułóż na rozgrzanym grillu. Mięso smaż 20 minut przewracając co kilka minut. Podawaj z chrupiącymi sałatami.
Dobra rada:
Jeśli wcześniej wyluzujesz pałki z kości, czas pieczenia na grillu znacznie się skróci.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej