
Składniki
12 sztuk
1 sztuka
200 gramów
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki z kurczaka umyj i osusz. Przełóż do miski.
Krok 2
Pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę.
Krok 3
Kawałki kurczaka posmaruj gotową marynatą i ułóż na rozgrzanym grillu. Mięso smaż 20 minut przewracając co kilka minut. Podawaj z chrupiącymi sałatami.

Dobra rada:
Jeśli wcześniej wyluzujesz pałki z kości, czas pieczenia na grillu znacznie się skróci.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej