Słodko-kwaśne pieczone kurczaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśne pieczone kurczaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka umyj i osusz. Przełóż do miski.

Krok 2

Pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę.

Krok 3

Kawałki kurczaka posmaruj gotową marynatą i ułóż na rozgrzanym grillu. Mięso smaż 20 minut przewracając co kilka minut. Podawaj z chrupiącymi sałatami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli wcześniej wyluzujesz pałki z kości, czas pieczenia na grillu znacznie się skróci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśne pieczone kurczaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej