Delikatna dorada w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna dorada w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

null

null

1 sztuka

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj dokładnie i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Z soku wyciśniętego z cytryny, posiekanego tymianku i przypraw przygotuj marynatę, zalej rybę i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

W tym czasie obierz pomidory ze skórek, rozkrój w ósemki i podsmaż zna rozgrzanym tłuszczu. Duś przez kilka minut, dopraw posmaku.

Krok 4

Dzwonka obtocz w mące i na osobnej patelni smaż na złoty kolor.

Krok 5

Przełóż do warzyw i duś jeszcze przez 15 minut. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka meksykańska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej