Delikatna dorada w pomidorach

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

null

null

1 sztuka

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj dokładnie i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Z soku wyciśniętego z cytryny, posiekanego tymianku i przypraw przygotuj marynatę, zalej rybę i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

W tym czasie obierz pomidory ze skórek, rozkrój w ósemki i podsmaż zna rozgrzanym tłuszczu. Duś przez kilka minut, dopraw posmaku.

Krok 4

Dzwonka obtocz w mące i na osobnej patelni smaż na złoty kolor.

Krok 5

Przełóż do warzyw i duś jeszcze przez 15 minut. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej