
Składniki
null
500 gramów
null
null
1 sztuka
3 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj dokładnie i pokrój w dzwonka.
Krok 2
Z soku wyciśniętego z cytryny, posiekanego tymianku i przypraw przygotuj marynatę, zalej rybę i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
W tym czasie obierz pomidory ze skórek, rozkrój w ósemki i podsmaż zna rozgrzanym tłuszczu. Duś przez kilka minut, dopraw posmaku.
Krok 4
Dzwonka obtocz w mące i na osobnej patelni smaż na złoty kolor.
Krok 5
Przełóż do warzyw i duś jeszcze przez 15 minut. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej