
Składniki
0.5 sztuki
1 ziarno
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
0.25 szklanki
1 sztuka
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew, selera i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka wraz z czosnkiem i zalej wodą.
Krok 2
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, paprykę, sól i pieprz. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.
Krok 3
Dodaj płocie i gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym wyciągnij i zostaw do ostygnięcia.
Krok 4
Ryby obierz z ości, odrzuć skórę, płetwy i rozetrzyj masę z ugotowanym selerem, żółtkami, po czym dopraw do smaku.
Krok 5
Bułki przekrój na połowy, usuń miąższ, napełnij je masą, posyp startym serem.
Krok 6
Wstaw do piekarnika o temperaturze 170 stopni na 25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej