Płocie zapiekane

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 ziarno

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

0.25 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, selera i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka wraz z czosnkiem i zalej wodą.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, paprykę, sól i pieprz. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3

Dodaj płocie i gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym wyciągnij i zostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Ryby obierz z ości, odrzuć skórę, płetwy i rozetrzyj masę z ugotowanym selerem, żółtkami, po czym dopraw do smaku.

Krok 5

Bułki przekrój na połowy, usuń miąższ, napełnij je masą, posyp startym serem.

Krok 6

Wstaw do piekarnika o temperaturze 170 stopni na 25 minut.

0

Opinie o przepisie

21 osób ogląda przepis:
Ciasto cytrynowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej