
Składniki
0.5 sztuki
1 ziarno
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
0.25 szklanki
1 sztuka
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew, selera i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka wraz z czosnkiem i zalej wodą.
Krok 2
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, paprykę, sól i pieprz. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.
Krok 3
Dodaj płocie i gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym wyciągnij i zostaw do ostygnięcia.
Krok 4
Ryby obierz z ości, odrzuć skórę, płetwy i rozetrzyj masę z ugotowanym selerem, żółtkami, po czym dopraw do smaku.
Krok 5
Bułki przekrój na połowy, usuń miąższ, napełnij je masą, posyp startym serem.
Krok 6
Wstaw do piekarnika o temperaturze 170 stopni na 25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















