Płocie zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płocie zapiekane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 ziarno

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

0.25 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, selera i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka wraz z czosnkiem i zalej wodą.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, paprykę, sól i pieprz. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3

Dodaj płocie i gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym wyciągnij i zostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Ryby obierz z ości, odrzuć skórę, płetwy i rozetrzyj masę z ugotowanym selerem, żółtkami, po czym dopraw do smaku.

Krok 5

Bułki przekrój na połowy, usuń miąższ, napełnij je masą, posyp startym serem.

Krok 6

Wstaw do piekarnika o temperaturze 170 stopni na 25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
25 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej