Płocie zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płocie zapiekane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 ziarno

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

0.25 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, selera i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka wraz z czosnkiem i zalej wodą.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, paprykę, sól i pieprz. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3

Dodaj płocie i gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym wyciągnij i zostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Ryby obierz z ości, odrzuć skórę, płetwy i rozetrzyj masę z ugotowanym selerem, żółtkami, po czym dopraw do smaku.

Krok 5

Bułki przekrój na połowy, usuń miąższ, napełnij je masą, posyp startym serem.

Krok 6

Wstaw do piekarnika o temperaturze 170 stopni na 25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płocie zapiekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej