Składniki
8
50
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
250
100
2 łyżki
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj na półtwardo, odcedź i pokrój w plastry.
Krok 2
Śmietanę wymieszaj z posiekanym koperkiem. Na spodzie natłuszczonego naczynia żaroodpornego ułóż plastry ziemniaków i polej śmietaną.
Krok 3
Ryby oczyść i wytnij filety. Następnie oprósz mąką i szybko obsmaż z obu stron na mocno rozgrzanej oliwie. Ostudź.
Krok 4
Na ziemniakach ułóż przygotowane filety okonia. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C.
Krok 5
Przygotuj posypkę do ryby - w miseczce wymieszaj masło, bułkę tartą, posiekaną natkę, pieprz, sól, słodką paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Nanieś na obsmażone ryby i uformuj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej