
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
100 mililitrów
700 gramów
3 szczypty
1 łyżka
1 kilogram
2 łyżki
2 szklanki
1 kilogram
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy warzywa w skórce. Ostudzone obieramy i kroimy wszystkie warzywa w średniej wielkości kostkę. Cebule kroimy drobno.
Krok 2
Fasola może być z puszki. Odcedzić fasolę i dodać do pokrojonych warzyw.
Krok 3
Kapustę odcisnąć i pokroić. Dodać kapustę do wcześniej pokrojonych warzyw i lekko wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać czerwona paprykę w proszku.
Krok 4
Posiekać natkę pietruszki i kolendrę. Dodać do sałatki i zalać olejem. Oleju nalewamy sporo aby sałatka nie była sucha.
Krok 5
Przed podaniem odstawić sałatkę na minimum 2 godziny.
Krok 6
Salatka jest bardzo sycaca i smaczna. Idealna na zimowe dni. SMACZNEGO

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej