
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
100 mililitrów
700 gramów
3 szczypty
1 łyżka
1 kilogram
2 łyżki
2 szklanki
1 kilogram
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy warzywa w skórce. Ostudzone obieramy i kroimy wszystkie warzywa w średniej wielkości kostkę. Cebule kroimy drobno.
Krok 2
Fasola może być z puszki. Odcedzić fasolę i dodać do pokrojonych warzyw.
Krok 3
Kapustę odcisnąć i pokroić. Dodać kapustę do wcześniej pokrojonych warzyw i lekko wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać czerwona paprykę w proszku.
Krok 4
Posiekać natkę pietruszki i kolendrę. Dodać do sałatki i zalać olejem. Oleju nalewamy sporo aby sałatka nie była sucha.
Krok 5
Przed podaniem odstawić sałatkę na minimum 2 godziny.
Krok 6
Salatka jest bardzo sycaca i smaczna. Idealna na zimowe dni. SMACZNEGO

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























