
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
100 mililitrów
700 gramów
3 szczypty
1 łyżka
1 kilogram
2 łyżki
2 szklanki
1 kilogram
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy warzywa w skórce. Ostudzone obieramy i kroimy wszystkie warzywa w średniej wielkości kostkę. Cebule kroimy drobno.
Krok 2
Fasola może być z puszki. Odcedzić fasolę i dodać do pokrojonych warzyw.
Krok 3
Kapustę odcisnąć i pokroić. Dodać kapustę do wcześniej pokrojonych warzyw i lekko wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać czerwona paprykę w proszku.
Krok 4
Posiekać natkę pietruszki i kolendrę. Dodać do sałatki i zalać olejem. Oleju nalewamy sporo aby sałatka nie była sucha.
Krok 5
Przed podaniem odstawić sałatkę na minimum 2 godziny.
Krok 6
Salatka jest bardzo sycaca i smaczna. Idealna na zimowe dni. SMACZNEGO

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej