Sałatka winegred przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka winegred

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

100 mililitrów

700 gramów

3 szczypty

1 łyżka

1 kilogram

2 łyżki

2 szklanki

1 kilogram

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy warzywa w skórce. Ostudzone obieramy i kroimy wszystkie warzywa w średniej wielkości kostkę. Cebule kroimy drobno.

Krok 2

Fasola może być z puszki. Odcedzić fasolę i dodać do pokrojonych warzyw.

Krok 3

Kapustę odcisnąć i pokroić. Dodać kapustę do wcześniej pokrojonych warzyw i lekko wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać czerwona paprykę w proszku.

Krok 4

Posiekać natkę pietruszki i kolendrę. Dodać do sałatki i zalać olejem. Oleju nalewamy sporo aby sałatka nie była sucha.

Krok 5

Przed podaniem odstawić sałatkę na minimum 2 godziny.

Krok 6

Salatka jest bardzo sycaca i smaczna. Idealna na zimowe dni. SMACZNEGO

marzena

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej