Sałatka winegred przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka winegred

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

100 mililitrów

700 gramów

3 szczypty

1 łyżka

1 kilogram

2 łyżki

2 szklanki

1 kilogram

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy warzywa w skórce. Ostudzone obieramy i kroimy wszystkie warzywa w średniej wielkości kostkę. Cebule kroimy drobno.

Krok 2

Fasola może być z puszki. Odcedzić fasolę i dodać do pokrojonych warzyw.

Krok 3

Kapustę odcisnąć i pokroić. Dodać kapustę do wcześniej pokrojonych warzyw i lekko wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać czerwona paprykę w proszku.

Krok 4

Posiekać natkę pietruszki i kolendrę. Dodać do sałatki i zalać olejem. Oleju nalewamy sporo aby sałatka nie była sucha.

Krok 5

Przed podaniem odstawić sałatkę na minimum 2 godziny.

Krok 6

Salatka jest bardzo sycaca i smaczna. Idealna na zimowe dni. SMACZNEGO

marzena

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej