
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
100 mililitrów
700 gramów
3 szczypty
1 łyżka
1 kilogram
2 łyżki
2 szklanki
1 kilogram
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy warzywa w skórce. Ostudzone obieramy i kroimy wszystkie warzywa w średniej wielkości kostkę. Cebule kroimy drobno.
Krok 2
Fasola może być z puszki. Odcedzić fasolę i dodać do pokrojonych warzyw.
Krok 3
Kapustę odcisnąć i pokroić. Dodać kapustę do wcześniej pokrojonych warzyw i lekko wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać czerwona paprykę w proszku.
Krok 4
Posiekać natkę pietruszki i kolendrę. Dodać do sałatki i zalać olejem. Oleju nalewamy sporo aby sałatka nie była sucha.
Krok 5
Przed podaniem odstawić sałatkę na minimum 2 godziny.
Krok 6
Salatka jest bardzo sycaca i smaczna. Idealna na zimowe dni. SMACZNEGO

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej