Sałatka winegred przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka winegred

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

700 gramów

1.5 kilograma

1 sztuka

2 szklanki

1 kilogram

100 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

3 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy warzywa w skórce. Ostudzone obieramy i kroimy wszystkie warzywa w średniej wielkości kostkę. Cebule kroimy drobno.

Krok 2

Fasola może być z puszki. Odcedzić fasolę i dodać do pokrojonych warzyw.

Krok 3

Kapustę odcisnąć i pokroić. Dodać kapustę do wcześniej pokrojonych warzyw i lekko wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać czerwona paprykę w proszku.

Krok 4

Posiekać natkę pietruszki i kolendrę. Dodać do sałatki i zalać olejem. Oleju nalewamy sporo aby sałatka nie była sucha.

Krok 5

Przed podaniem odstawić sałatkę na minimum 2 godziny.

Krok 6

Salatka jest bardzo sycaca i smaczna. Idealna na zimowe dni. SMACZNEGO

marzena

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka winegred - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej