Salatka z czerwonej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salatka z czerwonej fasoli

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

250 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczyc fasole,odlac wode,przemyc.Zalac czysta zimna woda i gotowac az zmieknie,odczsu do czasu mieszajac.gdy fasola zmieknie odlac wode i dac fasoli ostygnac.

Krok 2

Kroimy cebule w cienkie plasterki,posolic i troszke pogniesc 5-10sek.rekami.Tak cebula zmieknie.Kielbase kroimi w kostke,taka aby ta kostka nie byla wieksza od ziaren fasoli.Czerwona papryke kroimy tak jak pokroilismy kielbaske.

Krok 3

Kolendre siekamy,nieobowiazkowo drobno.Mozna grubo,aby czulo sie ja w smaku.Olej,sol,piepsz wymieszac;mozna wlac do malego sliczka i zakrecic pokrywka,nastepnie pare razy wstrzasnac.

Krok 4

Ostudzona fasole mieszamy z kielbasa,czerwona papryka i cebula.Dodajemy kolendre i zalewamy przygotowanym olejem z przyprawami.Wszystko dobrze wymieszac.Podajemy na zimno!SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej