Salatka z czerwonej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salatka z czerwonej fasoli

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

250 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczyc fasole,odlac wode,przemyc.Zalac czysta zimna woda i gotowac az zmieknie,odczsu do czasu mieszajac.gdy fasola zmieknie odlac wode i dac fasoli ostygnac.

Krok 2

Kroimy cebule w cienkie plasterki,posolic i troszke pogniesc 5-10sek.rekami.Tak cebula zmieknie.Kielbase kroimi w kostke,taka aby ta kostka nie byla wieksza od ziaren fasoli.Czerwona papryke kroimy tak jak pokroilismy kielbaske.

Krok 3

Kolendre siekamy,nieobowiazkowo drobno.Mozna grubo,aby czulo sie ja w smaku.Olej,sol,piepsz wymieszac;mozna wlac do malego sliczka i zakrecic pokrywka,nastepnie pare razy wstrzasnac.

Krok 4

Ostudzona fasole mieszamy z kielbasa,czerwona papryka i cebula.Dodajemy kolendre i zalewamy przygotowanym olejem z przyprawami.Wszystko dobrze wymieszac.Podajemy na zimno!SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salatka z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej