Składniki
300 gramów
1 sztuka
250 gramów
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namoczyc fasole,odlac wode,przemyc.Zalac czysta zimna woda i gotowac az zmieknie,odczsu do czasu mieszajac.gdy fasola zmieknie odlac wode i dac fasoli ostygnac.
Krok 2
Kroimy cebule w cienkie plasterki,posolic i troszke pogniesc 5-10sek.rekami.Tak cebula zmieknie.Kielbase kroimi w kostke,taka aby ta kostka nie byla wieksza od ziaren fasoli.Czerwona papryke kroimy tak jak pokroilismy kielbaske.
Krok 3
Kolendre siekamy,nieobowiazkowo drobno.Mozna grubo,aby czulo sie ja w smaku.Olej,sol,piepsz wymieszac;mozna wlac do malego sliczka i zakrecic pokrywka,nastepnie pare razy wstrzasnac.
Krok 4
Ostudzona fasole mieszamy z kielbasa,czerwona papryka i cebula.Dodajemy kolendre i zalewamy przygotowanym olejem z przyprawami.Wszystko dobrze wymieszac.Podajemy na zimno!SMACZNEGO
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej