PRZEPISY.PL

Salatka z czerwonej fasoli

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • czerwona fasola300 g
  • cebula czerwona 1 szt
  • podwędzona kiełbasa250 g
  • olej3 łyżki
  • czerwona papryka1 szt
  • kolendra2 łyżki
  • sol pieprz2 szczypty
    • Krok 1

      Namoczyc fasole,odlac wode,przemyc.Zalac czysta zimna woda i gotowac az zmieknie,odczsu do czasu mieszajac.gdy fasola zmieknie odlac wode i dac fasoli ostygnac.
    • Krok 2

      Kroimy cebule w cienkie plasterki,posolic i troszke pogniesc 5-10sek.rekami.Tak cebula zmieknie.Kielbase kroimi w kostke,taka aby ta kostka nie byla wieksza od ziaren fasoli.Czerwona papryke kroimy tak jak pokroilismy kielbaske.
    • Krok 3

      Kolendre siekamy,nieobowiazkowo drobno.Mozna grubo,aby czulo sie ja w smaku.Olej,sol,piepsz wymieszac;mozna wlac do malego sliczka i zakrecic pokrywka,nastepnie pare razy wstrzasnac.
    • Krok 4

      Ostudzona fasole mieszamy z kielbasa,czerwona papryka i cebula.Dodajemy kolendre i zalewamy przygotowanym olejem z przyprawami.Wszystko dobrze wymieszac.Podajemy na zimno!SMACZNEGO

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    64
    osoby dodały do Mniamlisty
    15''
    4
    Średnie
    896
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    8
    Średnie
    46
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    127
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe