Sałatka bułgarska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka bułgarska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę opiecz w piekarniku i po lekkim przestudzeniu obierz.

Krok 2

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę i natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj.

Krok 3

paprykę, ogórka i pomidory pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 4

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.

Krok 5

wszystkie warzywa połącz, polej sosem i wymieszaj. Posyp startym serem i natką pietruszki. Podawaj do obiadu lub na kolację.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka bułgarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka bułgarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka bułgarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka bułgarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka bułgarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka bułgarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka bułgarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka bułgarska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Raffaello
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej