
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
4 sztuki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę opiecz w piekarniku i po lekkim przestudzeniu obierz.
Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę i natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj.
Krok 3
paprykę, ogórka i pomidory pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj.
Krok 4
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.
Krok 5
wszystkie warzywa połącz, polej sosem i wymieszaj. Posyp startym serem i natką pietruszki. Podawaj do obiadu lub na kolację.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej