
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
4 sztuki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę opiecz w piekarniku i po lekkim przestudzeniu obierz.
Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę i natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj.
Krok 3
paprykę, ogórka i pomidory pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj.
Krok 4
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.
Krok 5
wszystkie warzywa połącz, polej sosem i wymieszaj. Posyp startym serem i natką pietruszki. Podawaj do obiadu lub na kolację.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej