Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

212

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 gram

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na 2 łyżkach oliwy podsmaż cebulę. Na drugiej patelni - na pozostałej oliwie - usmaż cukinię i jabłko. Połącz cebulę z cukinią i jabłkiem, wymieszaj, włóż pomidory, natkę i czosnek oraz pokruszoną minikosteczkę pietruszkową, dodaj śmietanę. Przypraw do smaku solą i pieprzem, jeszcze raz delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ciastka z marmoladą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej