Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 gram

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na 2 łyżkach oliwy podsmaż cebulę. Na drugiej patelni - na pozostałej oliwie - usmaż cukinię i jabłko. Połącz cebulę z cukinią i jabłkiem, wymieszaj, włóż pomidory, natkę i czosnek oraz pokruszoną minikosteczkę pietruszkową, dodaj śmietanę. Przypraw do smaku solą i pieprzem, jeszcze raz delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej