Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 gram

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na 2 łyżkach oliwy podsmaż cebulę. Na drugiej patelni - na pozostałej oliwie - usmaż cukinię i jabłko. Połącz cebulę z cukinią i jabłkiem, wymieszaj, włóż pomidory, natkę i czosnek oraz pokruszoną minikosteczkę pietruszkową, dodaj śmietanę. Przypraw do smaku solą i pieprzem, jeszcze raz delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Jesienna biesiada
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej