
Składniki
1 łyżka
1 gram
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na 2 łyżkach oliwy podsmaż cebulę. Na drugiej patelni - na pozostałej oliwie - usmaż cukinię i jabłko. Połącz cebulę z cukinią i jabłkiem, wymieszaj, włóż pomidory, natkę i czosnek oraz pokruszoną minikosteczkę pietruszkową, dodaj śmietanę. Przypraw do smaku solą i pieprzem, jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej