Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 gram

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na 2 łyżkach oliwy podsmaż cebulę. Na drugiej patelni - na pozostałej oliwie - usmaż cukinię i jabłko. Połącz cebulę z cukinią i jabłkiem, wymieszaj, włóż pomidory, natkę i czosnek oraz pokruszoną minikosteczkę pietruszkową, dodaj śmietanę. Przypraw do smaku solą i pieprzem, jeszcze raz delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Kanapka z awokado
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej