Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 gram

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na 2 łyżkach oliwy podsmaż cebulę. Na drugiej patelni - na pozostałej oliwie - usmaż cukinię i jabłko. Połącz cebulę z cukinią i jabłkiem, wymieszaj, włóż pomidory, natkę i czosnek oraz pokruszoną minikosteczkę pietruszkową, dodaj śmietanę. Przypraw do smaku solą i pieprzem, jeszcze raz delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z jabłkami pachnąca pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej