Chiński kociołek pełen warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński kociołek pełen warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

902 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej i smaż na złocisto cebulę pokrojoną w piórka.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojoną w paski marchew i smaż 3-4 minuty.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 2

Krok 3

Całość zalej 0.8 l wody, dodaj sos sojowy, starty imbir i gotuj ok. 10 minut.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 3

Krok 4

Pomidora pokrój w kostkę, kapustę pekińską poszatkuj i dodaj wszystko wraz z groszkiem do rondla.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do rondla. Całość gotuj ok. 5 minut i natychmiast podawaj. Do chińskiego kociołka doskonale pasuje ryż.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chiński kociołek pełen warzywChiński kociołek pełen warzyw

W rondlu rozgrzej olej i smaż na złocisto cebulę pokrojoną w piórka.