Chiński kociołek pełen warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński kociołek pełen warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
903 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej i smaż na złocisto cebulę pokrojoną w piórka.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojoną w paski marchew i smaż 3-4 minuty.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 2

Krok 3

Całość zalej 0.8 l wody, dodaj sos sojowy, starty imbir i gotuj ok. 10 minut.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 3

Krok 4

Pomidora pokrój w kostkę, kapustę pekińską poszatkuj i dodaj wszystko wraz z groszkiem do rondla.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do rondla. Całość gotuj ok. 5 minut i natychmiast podawaj. Do chińskiego kociołka doskonale pasuje ryż.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chiński kociołek pełen warzywChiński kociołek pełen warzyw

W rondlu rozgrzej olej i smaż na złocisto cebulę pokrojoną w piórka.