Chiński kociołek pełen warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński kociołek pełen warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

897 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

234 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej i smaż na złocisto cebulę pokrojoną w piórka.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojoną w paski marchew i smaż 3-4 minuty.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 2

Krok 3

Całość zalej 0.8 l wody, dodaj sos sojowy, starty imbir i gotuj ok. 10 minut.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 3

Krok 4

Pomidora pokrój w kostkę, kapustę pekińską poszatkuj i dodaj wszystko wraz z groszkiem do rondla.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do rondla. Całość gotuj ok. 5 minut i natychmiast podawaj. Do chińskiego kociołka doskonale pasuje ryż.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej