
Składniki
800 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej i smaż na złocisto cebulę pokrojoną w piórka.

Krok 2
Dodaj pokrojoną w paski marchew i smaż 3-4 minuty.

Krok 3
Całość zalej 0.8 l wody, dodaj sos sojowy, starty imbir i gotuj ok. 10 minut.

Krok 4
Pomidora pokrój w kostkę, kapustę pekińską poszatkuj i dodaj wszystko wraz z groszkiem do rondla.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do rondla. Całość gotuj ok. 5 minut i natychmiast podawaj. Do chińskiego kociołka doskonale pasuje ryż.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej