Chiński kociołek pełen warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński kociołek pełen warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
903 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

266 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej i smaż na złocisto cebulę pokrojoną w piórka.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojoną w paski marchew i smaż 3-4 minuty.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 2

Krok 3

Całość zalej 0.8 l wody, dodaj sos sojowy, starty imbir i gotuj ok. 10 minut.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 3

Krok 4

Pomidora pokrój w kostkę, kapustę pekińską poszatkuj i dodaj wszystko wraz z groszkiem do rondla.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do rondla. Całość gotuj ok. 5 minut i natychmiast podawaj. Do chińskiego kociołka doskonale pasuje ryż.

Chiński kociołek pełen warzyw - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński kociołek pełen warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chiński kociołek pełen warzywChiński kociołek pełen warzyw

W rondlu rozgrzej olej i smaż na złocisto cebulę pokrojoną w piórka.