
Składniki
800 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej i smaż na złocisto cebulę pokrojoną w piórka.

Krok 2
Dodaj pokrojoną w paski marchew i smaż 3-4 minuty.

Krok 3
Całość zalej 0.8 l wody, dodaj sos sojowy, starty imbir i gotuj ok. 10 minut.

Krok 4
Pomidora pokrój w kostkę, kapustę pekińską poszatkuj i dodaj wszystko wraz z groszkiem do rondla.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do rondla. Całość gotuj ok. 5 minut i natychmiast podawaj. Do chińskiego kociołka doskonale pasuje ryż.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Chiński kociołek pełen warzyw

