
Składniki
null
1 łyżeczka
null
1 łyżka
4 sztuki
4 sztuki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i umyj kurczaka, a następnie naszpikuj do pasemkami czosnku.
Krok 2
Nasmaruj rozgrzanym miodem i oliwą, po czym ponakłuwaj widelcem i posyp tymiankiem, goździkami, solą i pieprzem.
Krok 3
Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej