
Składniki
null
1 łyżeczka
null
1 łyżka
4 sztuki
4 sztuki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i umyj kurczaka, a następnie naszpikuj do pasemkami czosnku.
Krok 2
Nasmaruj rozgrzanym miodem i oliwą, po czym ponakłuwaj widelcem i posyp tymiankiem, goździkami, solą i pieprzem.
Krok 3
Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej