Kurczak na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

null

1 łyżka

4 sztuki

4 sztuki

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i umyj kurczaka, a następnie naszpikuj do pasemkami czosnku.

Krok 2

Nasmaruj rozgrzanym miodem i oliwą, po czym ponakłuwaj widelcem i posyp tymiankiem, goździkami, solą i pieprzem.

Krok 3

Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej