
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
300 mililitrów
0.5 pęczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój na pół, pozbądź się pestki i łyżką wyjmij miąższ do kielicha blendera.
Krok 2
Selera obierz za pomocą obieraczki.
Krok 3
Chili i selera pokrój na mniejsze kawałki, podobnie kolendrę i dodaj do awokado. Wciśnij sok z limonki.
Krok 4
Dodaj przyprawy Knorr, wlej napój owsiany i zmiksuj na gładki koktajl. Podawaj w wysokich szklakach posypane ziarnami sezamu.

Dobra rada:
Koktajl możesz udekorować długimi gałązkami selera naciowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koktajl Zielona Mary
Zielono nam! Przepis na ten wyjątkowy koktajl przyda się zarówno w pełni lata, jak i wtedy, gdy zieleni za oknem brak. Zielona Mary smakuje tak samo dobrze o każdej porze roku, a dodatkowo jest niezwykle wszechstronną przekąską. Nie wierzycie? Sami spróbujcie!
Dla kogo?
Koktajl Zielona Mary jest idealna dla osób, które nie przepadają za warzywami i owocami w ich surowej postaci. Co prawda nadal nie będziecie ich podgrzewać, ale w formie koktajlu z charakternymi przyprawami diametralnie zmienią swoje oblicze.
Na jaką okazję?
Koniec z wymówkami! Smaczną i pełną warzyw przekąskę możecie zabrać na wynos. Jeśli nie zdążycie wypić koktajlu w porze śniadania, miejcie go pod ręką w pracy, szkole, w drodze na kurs językowy albo trening na siłowni.
Czy wiesz, że?
Ukoronowaniem koktajlu są ziarna sezamu. Według starożytnych, asyryjskich legend bogowie podczas tworzenia świata, posilali się sezamowym winem.
Dla urozmaicenia:
W przepisie na zielony koktajl warto znaleźć miejsce również dla szpinaku, jarmużu, natki pietruszki i młodego jęczmienia.