
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę wyciśnij przez sokowirówkę tak aby powstało ok 300 ml świeżego soku.
Krok 2
Mango obierz i następnie małym nożykiem odetnij miąższ od pestki.
Krok 3
Wyciśnij sok z cytryny.
Krok 4
W mikserze zmiksuj sok marchewkowy z mango, szczyptą przyprawy Knorr, sokiem z cytryny oraz olejem. Podawaj świeże w wysokiej szklance.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantne marchewkowe smoothie
Kolorowe warzywno-owocowe napoje już jakiś czas temu zrobiły furorę na całym świecie. Pokochały je gwiazdy, przypadną do gustu także tobie! Smaczne i wyjątkowo proste w przygotowaniu – wystarczy zaledwie 5 minut!
Dla kogo?
Udowadniamy, że kucharzenie w trybie ekspresowym wcale nie musi oznaczać odgrzewanych gotowców. Szybka przekąska, która zadowoli zabieganych kucharzy. To również doskonały sposób na rozpoczęcie swojej przygody z gotowaniem.
Na jaką okazję?
Rano zależy ci na każdej minucie snu? Dzięki błyskawicznemu smoothie nie wyjdziesz z domu bez śniadania. Wystarczy szczelny kubek lub termos, by móc cieszyć się jego smakiem w czasie przerwy na lunch.
Czy wiesz, że?
Słodycz mango doskonale równoważy pikantny smak chili. W Azji jest nazywane „owocem Bogów” i uznawane za jeden z najcenniejszych darów natury.
Dla urozmaicenia:
Mango pełni w smoothie funkcję naturalnego zagęstnika. W tej roli dobrze sprawdzi się także awokado.