Zielony koktajl owocowo-warzywny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony koktajl owocowo-warzywny

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

9

heart
290 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

205 osób wydrukowało

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 garść

4 garść

4 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Owoce umyj, obierz i pokruj w drobne kawałki.

Zielony koktajl owocowo-warzywny - Krok 1

Krok 2

Umyty jarmuż i szpinak, połącz z owocami, dodaj odrobinę wody i blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawaj z listkami świeżej mięty.

Zielony koktajl owocowo-warzywny - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, witaminy B6, witaminy C, folianów, miedzi, magnezu, żelaza, witaminy E, ryboflawiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mortadela w panierce
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielony koktajl owocowo-warzywnyZielony koktajl owocowo-warzywny

Koktajl z zielonymi warzywami i owocami to świetny pomysł na bardzo szybki oraz sycący podwieczorek. Przepis zawiera wartościowe składniki, takie jak jarmuż, banan i szpinak, które dostarczą Ci energii na resztę dnia.

Dla kogo? Przepis znakomicie sprawdzi się wśród osób prowadzących aktywny tryb życia. Prostota oraz krótki czas przygotowania, łatwo dostępne składniki, a także możliwość wypicia koktajlu w każdej chwili sprawi, że pokochasz ten napój. Zapewniamy, że trudno będzie Ci się z nim rozstawać!

Na zdrowie! Owocowo – warzywny koktajl to prawdziwa bomba witaminowa dla naszego organizmu. Napój dostarcza nam aż 107% rekomendowanej dziennej referencyjnej ilości witaminy C (czyli 85,4 mg). Dzięki temu możemy wspomóc odporność.

Czy wiesz, że? Pamiętajmy, że koktajle to nie tylko napoje z owoców. Warto łączyć je z warzywami. Zdrowy miks gwarantowany.