Zielony koktajl owocowo-warzywny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony koktajl owocowo-warzywny

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

9

heart
291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

218 osób wydrukowało

Pobierz pdf

297 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 garść

4 garść

4 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Owoce umyj, obierz i pokruj w drobne kawałki.

Zielony koktajl owocowo-warzywny - Krok 1

Krok 2

Umyty jarmuż i szpinak, połącz z owocami, dodaj odrobinę wody i blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawaj z listkami świeżej mięty.

Zielony koktajl owocowo-warzywny - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, witaminy B6, witaminy C, folianów, miedzi, magnezu, żelaza, witaminy E, ryboflawiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony koktajl owocowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielony koktajl owocowo-warzywnyZielony koktajl owocowo-warzywny

Koktajl z zielonymi warzywami i owocami to świetny pomysł na bardzo szybki oraz sycący podwieczorek. Przepis zawiera wartościowe składniki, takie jak jarmuż, banan i szpinak, które dostarczą Ci energii na resztę dnia.

Dla kogo? Przepis znakomicie sprawdzi się wśród osób prowadzących aktywny tryb życia. Prostota oraz krótki czas przygotowania, łatwo dostępne składniki, a także możliwość wypicia koktajlu w każdej chwili sprawi, że pokochasz ten napój. Zapewniamy, że trudno będzie Ci się z nim rozstawać!

Na zdrowie! Owocowo – warzywny koktajl to prawdziwa bomba witaminowa dla naszego organizmu. Napój dostarcza nam aż 107% rekomendowanej dziennej referencyjnej ilości witaminy C (czyli 85,4 mg). Dzięki temu możemy wspomóc odporność.

Czy wiesz, że? Pamiętajmy, że koktajle to nie tylko napoje z owoców. Warto łączyć je z warzywami. Zdrowy miks gwarantowany.