Burritos

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

66 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 puszka

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżeczka

8 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę wołową oczyść z błon. Mięso, paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Posiekaj kolendrę.

Burritos - Krok 1

Krok 2

Placki tortilli podgrzej w mikrofalówce lub pojedynczo na patelni.

Burritos - Krok 2

Krok 3

W garnku na dobrze rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw warzywa, a następnie dodaj mięso. Smaż chwilę (mięso nie musi być dobrze wysmażone), a następnie dodaj sól, przyprawę Adobo Knorr, rodzynki, fasolę z puszki, kmin rzymski oraz jalapeno i posiekaną natkę kolendry.

Burritos - Krok 3

Krok 4

Ciepłe tortille przetnij na pół i zwiń w kształt kieszonki. Napełnij gorącym farszem.

Burritos - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Burritos podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BurritosBurritos

Burritos nadziewane mięsem oraz warzywami to przepis, który sprawdzi się na obiad. Dodatek polędwicy wołowej nada im delikatności, a Ty zakochasz się w nowej odsłonie burritos. Przepis w takim wydaniu na pewno przypadnie Ci do gustu!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy uwielbiają tortille i są głodni nowych przepisów. Burritos będzie trafnym wyborem!

Na jaką okazję?

Burritos, jak każdy rodzaj tortilli, to rozwiązanie idealne zarówno jako danie obiadowe, jak i przekąska. Na imprezę będzie w sam raz!

Czy wiesz, że?

Burritos składa się z tortilli pszennej i farszu, w którego skład wchodzi obowiązkowo mięso oraz fasola. Reszta dodatków różni się w zależności od regionu. Potrawa wywodzi się z kuchni meksykańskiej.

Dla urozmaicenia:

Burritos świetnie smakuje z takimi dodatkami jak salsa pomidorowa, kwaśna śmietana czy guacamole. Przekonaj się!