Burritos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burritos

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 puszka

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżeczka

8 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę wołową oczyść z błon. Mięso, paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Posiekaj kolendrę.

Burritos - Krok 1

Krok 2

Placki tortilli podgrzej w mikrofalówce lub pojedynczo na patelni.

Burritos - Krok 2

Krok 3

W garnku na dobrze rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw warzywa, a następnie dodaj mięso. Smaż chwilę (mięso nie musi być dobrze wysmażone), a następnie dodaj sól, przyprawę Adobo Knorr, rodzynki, fasolę z puszki, kmin rzymski oraz jalapeno i posiekaną natkę kolendry.

Burritos - Krok 3

Krok 4

Ciepłe tortille przetnij na pół i zwiń w kształt kieszonki. Napełnij gorącym farszem.

Burritos - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Burritos podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BurritosBurritos

Burritos nadziewane mięsem oraz warzywami to przepis, który sprawdzi się na obiad. Dodatek polędwicy wołowej nada im delikatności, a Ty zakochasz się w nowej odsłonie burritos. Przepis w takim wydaniu na pewno przypadnie Ci do gustu!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy uwielbiają tortille i są głodni nowych przepisów. Burritos będzie trafnym wyborem!

Na jaką okazję?

Burritos, jak każdy rodzaj tortilli, to rozwiązanie idealne zarówno jako danie obiadowe, jak i przekąska. Na imprezę będzie w sam raz!

Czy wiesz, że?

Burritos składa się z tortilli pszennej i farszu, w którego skład wchodzi obowiązkowo mięso oraz fasola. Reszta dodatków różni się w zależności od regionu. Potrawa wywodzi się z kuchni meksykańskiej.

Dla urozmaicenia:

Burritos świetnie smakuje z takimi dodatkami jak salsa pomidorowa, kwaśna śmietana czy guacamole. Przekonaj się!