
Składniki
500 gramów
50 gramów
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 puszka
1 pęczek
1 opakowanie
1 łyżeczka
8 gramów
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę wołową oczyść z błon. Mięso, paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Posiekaj kolendrę.

Krok 2
Placki tortilli podgrzej w mikrofalówce lub pojedynczo na patelni.

Krok 3
W garnku na dobrze rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw warzywa, a następnie dodaj mięso. Smaż chwilę (mięso nie musi być dobrze wysmażone), a następnie dodaj sól, przyprawę Adobo Knorr, rodzynki, fasolę z puszki, kmin rzymski oraz jalapeno i posiekaną natkę kolendry.

Krok 4
Ciepłe tortille przetnij na pół i zwiń w kształt kieszonki. Napełnij gorącym farszem.


Dobra rada:
Burritos podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i guacamole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burritos
Burritos nadziewane mięsem oraz warzywami to przepis, który sprawdzi się na obiad. Dodatek polędwicy wołowej nada im delikatności, a Ty zakochasz się w nowej odsłonie burritos. Przepis w takim wydaniu na pewno przypadnie Ci do gustu!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy uwielbiają tortille i są głodni nowych przepisów. Burritos będzie trafnym wyborem!
Na jaką okazję?
Burritos, jak każdy rodzaj tortilli, to rozwiązanie idealne zarówno jako danie obiadowe, jak i przekąska. Na imprezę będzie w sam raz!
Czy wiesz, że?
Burritos składa się z tortilli pszennej i farszu, w którego skład wchodzi obowiązkowo mięso oraz fasola. Reszta dodatków różni się w zależności od regionu. Potrawa wywodzi się z kuchni meksykańskiej.
Dla urozmaicenia:
Burritos świetnie smakuje z takimi dodatkami jak salsa pomidorowa, kwaśna śmietana czy guacamole. Przekonaj się!