
Składniki
500 gramów
50 gramów
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 puszka
1 pęczek
1 opakowanie
1 łyżeczka
8 gramów
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę wołową oczyść z błon. Mięso, paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Posiekaj kolendrę.

Krok 2
Placki tortilli podgrzej w mikrofalówce lub pojedynczo na patelni.

Krok 3
W garnku na dobrze rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw warzywa, a następnie dodaj mięso. Smaż chwilę (mięso nie musi być dobrze wysmażone), a następnie dodaj sól, przyprawę Adobo Knorr, rodzynki, fasolę z puszki, kmin rzymski oraz jalapeno i posiekaną natkę kolendry.

Krok 4
Ciepłe tortille przetnij na pół i zwiń w kształt kieszonki. Napełnij gorącym farszem.


Dobra rada:
Burritos podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i guacamole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burritos
Burritos nadziewane mięsem oraz warzywami to przepis, który sprawdzi się na obiad. Dodatek polędwicy wołowej nada im delikatności, a Ty zakochasz się w nowej odsłonie burritos. Przepis w takim wydaniu na pewno przypadnie Ci do gustu!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy uwielbiają tortille i są głodni nowych przepisów. Burritos będzie trafnym wyborem!
Na jaką okazję?
Burritos, jak każdy rodzaj tortilli, to rozwiązanie idealne zarówno jako danie obiadowe, jak i przekąska. Na imprezę będzie w sam raz!
Czy wiesz, że?
Burritos składa się z tortilli pszennej i farszu, w którego skład wchodzi obowiązkowo mięso oraz fasola. Reszta dodatków różni się w zależności od regionu. Potrawa wywodzi się z kuchni meksykańskiej.
Dla urozmaicenia:
Burritos świetnie smakuje z takimi dodatkami jak salsa pomidorowa, kwaśna śmietana czy guacamole. Przekonaj się!