Burritos

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

56 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

1 pęczek

1 opakowanie

8 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę wołową oczyść z błon. Mięso, paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Posiekaj kolendrę.

Burritos - Krok 1

Krok 2

Placki tortilli podgrzej w mikrofalówce lub pojedynczo na patelni.

Burritos - Krok 2

Krok 3

W garnku na dobrze rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw warzywa, a następnie dodaj mięso. Smaż chwilę (mięso nie musi być dobrze wysmażone), a następnie dodaj sól, przyprawę Adobo Knorr, rodzynki, fasolę z puszki, kmin rzymski oraz jalapeno i posiekaną natkę kolendry.

Burritos - Krok 3

Krok 4

Ciepłe tortille przetnij na pół i zwiń w kształt kieszonki. Napełnij gorącym farszem.

Burritos - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Burritos podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BurritosBurritos

Burritos nadziewane mięsem oraz warzywami to przepis, który sprawdzi się na obiad. Dodatek polędwicy wołowej nada im delikatności, a Ty zakochasz się w nowej odsłonie burritos. Przepis w takim wydaniu na pewno przypadnie Ci do gustu!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy uwielbiają tortille i są głodni nowych przepisów. Burritos będzie trafnym wyborem!

Na jaką okazję?

Burritos, jak każdy rodzaj tortilli, to rozwiązanie idealne zarówno jako danie obiadowe, jak i przekąska. Na imprezę będzie w sam raz!

Czy wiesz, że?

Burritos składa się z tortilli pszennej i farszu, w którego skład wchodzi obowiązkowo mięso oraz fasola. Reszta dodatków różni się w zależności od regionu. Potrawa wywodzi się z kuchni meksykańskiej.

Dla urozmaicenia:

Burritos świetnie smakuje z takimi dodatkami jak salsa pomidorowa, kwaśna śmietana czy guacamole. Przekonaj się!