Burritos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burritos

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 puszka

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżeczka

8 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę wołową oczyść z błon. Mięso, paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Posiekaj kolendrę.

Burritos - Krok 1

Krok 2

Placki tortilli podgrzej w mikrofalówce lub pojedynczo na patelni.

Burritos - Krok 2

Krok 3

W garnku na dobrze rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw warzywa, a następnie dodaj mięso. Smaż chwilę (mięso nie musi być dobrze wysmażone), a następnie dodaj sól, przyprawę Adobo Knorr, rodzynki, fasolę z puszki, kmin rzymski oraz jalapeno i posiekaną natkę kolendry.

Burritos - Krok 3

Krok 4

Ciepłe tortille przetnij na pół i zwiń w kształt kieszonki. Napełnij gorącym farszem.

Burritos - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Burritos podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burritos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - BurritosBurritos

Burritos nadziewane mięsem oraz warzywami to przepis, który sprawdzi się na obiad. Dodatek polędwicy wołowej nada im delikatności, a Ty zakochasz się w nowej odsłonie burritos. Przepis w takim wydaniu na pewno przypadnie Ci do gustu!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy uwielbiają tortille i są głodni nowych przepisów. Burritos będzie trafnym wyborem!

Na jaką okazję?

Burritos, jak każdy rodzaj tortilli, to rozwiązanie idealne zarówno jako danie obiadowe, jak i przekąska. Na imprezę będzie w sam raz!

Czy wiesz, że?

Burritos składa się z tortilli pszennej i farszu, w którego skład wchodzi obowiązkowo mięso oraz fasola. Reszta dodatków różni się w zależności od regionu. Potrawa wywodzi się z kuchni meksykańskiej.

Dla urozmaicenia:

Burritos świetnie smakuje z takimi dodatkami jak salsa pomidorowa, kwaśna śmietana czy guacamole. Przekonaj się!