Naleśnikowe roladki z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

234 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

401 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

4 łyżki

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenie i skrop olejem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.

Krok 2

W misce wymieszaj jaja z mlekiem, mąką i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Oba kolory papryki oraz dymkę pokrój w drobną kostkę. Pokrusz ser feta.

Krok 4

Na wcześniej przygotowanej blaszce wylej ciasto. Po wierzchu posyp warzywami i posyp meksykańską przyprawą Knorr. Piecz przez ok 15-20 minut.

Krok 5

Po pieczeniu posmaruj całość sosem czosnkowym, posyp serem, ułóż na wierzchu listki szpinaku i za pomocą pergaminu zwiń ciasto w rulon i odstaw do ostygnięcia.

Krok 6

Krój w szerokie plastry i podawaj np. z świeżą sałatą.

3

Opinie o przepisie

  • Alicja Śliwa

    Alicja Śliwa, 03.06.2020

    ciekawy przepis, a przecież wszyscy lubimy naleśniki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • beata beata

    beata beata, 06.01.2020

    Krok 5 - Po pieczeniu posmaruj całość sosem czosnkowym, posyp serem,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Sawicka

    Kinga Sawicka, 01.01.2020

    A co z serem feta???

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśnikowe roladki z warzywamiNaleśnikowe roladki z warzywami

Naleśniki kojarzą się z czasochłonnym staniem nad patelnią i pilnowaniem, by cienkie placuszki nie przypaliły się. Tym razem podejdziemy do nich inaczej! Jeden, duży naleśnik przygotowany w piekarniku wystarczy na rodzinny obiad. Meksykański sznyt doda mu temperamentu.

Dla kogo?

Wszyscy, którzy mają mało czasu na gotowanie, a przepadają za domowymi posiłkami, uwielbiają takie przepisy. Oto obiad, który z łatwością zgromadzi domowników przy stole.

Na jaką okazję?

Masz ochotę na meksykańską fiestę we własnej kuchni? Odpowiedni dobór przypraw i sprawa załatwiona! Krojąc naleśnikową roladę w cieńsze plastry, zyskasz kapitalną przekąskę na przyjęcie.

Czy wiesz, że?

Chcesz przekonać kogoś do skosztowania szpinaku? Pokaż mu słynny serial animowany o przygodach sympatycznego marynarza znanego jako Popeye. Zajadał szpinak na kilogramy!

Dla urozmaicenia:

Jeśli planujesz przygotować roladki na imprezę, podawaj je z niewielkimi wykałaczkami. Wygoda gości przede wszystkim!