Naleśnikowe roladki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Naleśnikowe roladki z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

301 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

192 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

408 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

4 łyżki

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenie i skrop olejem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.

Krok 2

W misce wymieszaj jaja z mlekiem, mąką i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Oba kolory papryki oraz dymkę pokrój w drobną kostkę. Pokrusz ser feta.

Krok 4

Na wcześniej przygotowanej blaszce wylej ciasto. Po wierzchu posyp warzywami i posyp meksykańską przyprawą Knorr. Piecz przez ok 15-20 minut.

Krok 5

Po pieczeniu posmaruj całość sosem czosnkowym, posyp serem, ułóż na wierzchu listki szpinaku i za pomocą pergaminu zwiń ciasto w rulon i odstaw do ostygnięcia.

Krok 6

Krój w szerokie plastry i podawaj np. z świeżą sałatą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

3

Opinie o przepisie

  • Alicja Śliwa

    Alicja Śliwa , 03.06.2020

    ciekawy przepis, a przecież wszyscy lubimy naleśniki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • beata beata

    beata beata , 06.01.2020

    Krok 5 - Po pieczeniu posmaruj całość sosem czosnkowym, posyp serem,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Sawicka

    Kinga Sawicka , 01.01.2020

    A co z serem feta???

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnikowe roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśnikowe roladki z warzywamiNaleśnikowe roladki z warzywami

Naleśniki kojarzą się z czasochłonnym staniem nad patelnią i pilnowaniem, by cienkie placuszki nie przypaliły się. Tym razem podejdziemy do nich inaczej! Jeden, duży naleśnik przygotowany w piekarniku wystarczy na rodzinny obiad. Meksykański sznyt doda mu temperamentu.

Dla kogo?

Wszyscy, którzy mają mało czasu na gotowanie, a przepadają za domowymi posiłkami, uwielbiają takie przepisy. Oto obiad, który z łatwością zgromadzi domowników przy stole.

Na jaką okazję?

Masz ochotę na meksykańską fiestę we własnej kuchni? Odpowiedni dobór przypraw i sprawa załatwiona! Krojąc naleśnikową roladę w cieńsze plastry, zyskasz kapitalną przekąskę na przyjęcie.

Czy wiesz, że?

Chcesz przekonać kogoś do skosztowania szpinaku? Pokaż mu słynny serial animowany o przygodach sympatycznego marynarza znanego jako Popeye. Zajadał szpinak na kilogramy!

Dla urozmaicenia:

Jeśli planujesz przygotować roladki na imprezę, podawaj je z niewielkimi wykałaczkami. Wygoda gości przede wszystkim!