
Składniki
4 sztuki
200 gramów
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
4 łyżki
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenie i skrop olejem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Krok 2
W misce wymieszaj jaja z mlekiem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Oba kolory papryki oraz dymkę pokrój w drobną kostkę. Pokrusz ser feta.
Krok 4
Na wcześniej przygotowanej blaszce wylej ciasto. Po wierzchu posyp warzywami i posyp meksykańską przyprawą Knorr. Piecz przez ok 15-20 minut.
Krok 5
Po pieczeniu posmaruj całość sosem czosnkowym, posyp serem, ułóż na wierzchu listki szpinaku i za pomocą pergaminu zwiń ciasto w rulon i odstaw do ostygnięcia.
Krok 6
Krój w szerokie plastry i podawaj np. z świeżą sałatą.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśnikowe roladki z warzywami
Naleśniki kojarzą się z czasochłonnym staniem nad patelnią i pilnowaniem, by cienkie placuszki nie przypaliły się. Tym razem podejdziemy do nich inaczej! Jeden, duży naleśnik przygotowany w piekarniku wystarczy na rodzinny obiad. Meksykański sznyt doda mu temperamentu.
Dla kogo?
Wszyscy, którzy mają mało czasu na gotowanie, a przepadają za domowymi posiłkami, uwielbiają takie przepisy. Oto obiad, który z łatwością zgromadzi domowników przy stole.
Na jaką okazję?
Masz ochotę na meksykańską fiestę we własnej kuchni? Odpowiedni dobór przypraw i sprawa załatwiona! Krojąc naleśnikową roladę w cieńsze plastry, zyskasz kapitalną przekąskę na przyjęcie.
Czy wiesz, że?
Chcesz przekonać kogoś do skosztowania szpinaku? Pokaż mu słynny serial animowany o przygodach sympatycznego marynarza znanego jako Popeye. Zajadał szpinak na kilogramy!
Dla urozmaicenia:
Jeśli planujesz przygotować roladki na imprezę, podawaj je z niewielkimi wykałaczkami. Wygoda gości przede wszystkim!