Kasza orkiszowa z warzywami - kaszotto: przepis | Przepisy.pl pixel

Kaszotto z warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

750 mililitrów

1 sztuka

250 gramów

4 sztuki

100 gramów

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę Knorr zagotuj w 500ml wody. Dodaj kasze orkiszową oraz pęczak i gotuj powoli pod przykryciem 15 minut. W razie konieczności wlej więcej wody. Następnie dodaj komosę i gotuj kolejne 15 minut.

Krok 2

Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Dymkę w paseczki. Szpinak umyj i osusz, a tymianek oberwij z gałązek.

Krok 3

Grzyby lekko posiekaj, cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju aż nabiorą złotej barwy. Dodaj dymkę, tymianek i brokuł. Smaż jeszcze kilka minut.

Krok 4

Teraz wymieszaj ugotowaną kaszę z usmażonymi warzywami. Dodaj szpinak. Podawaj w głębokich talerzach.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do dania możesz dodać tarty parmezan i kawałki orzechów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto z warzywami Kaszotto z warzywami

Risotto znane jest już od wieków. Trzeba przyznać, że coraz popularniejsze kaszotta, przyrządzane na różne sposoby, mogą śmiało z nim konkurować w kategoriach wyśmienitego smaku oraz uniwersalności. W naszej wersji łączymy aż dwa rodzaje kasz i komosę ryżową z solidną porcją grzybów oraz warzyw. Oto przepis na kaszotto z warzywami, czyli roślinne danie na bogato!

Dla kogo?

Składniki potrawy zostały dobrane tak, by każdy mógł znaleźć w niej swoje ulubione smaki. Kaszotto z warzywami bez żadnych obaw włączysz nawet do restrykcyjnej diety wegańskiej.

Na jaką okazję?

Kaszotto z warzywami to sprytny sposób na warzywny obiad. Nie musisz każdego składnika podawać osobno. Wszystko wymieszaj w jednym dużym garnku i serwuj w głębokich talerzach, które zmieszczą solidną porcję pysznego obiadu.

Czy wiesz, że?

W przepisie na kaszotto warzywne możesz wykorzystać mrożony brokuł. Weź jednak pod uwagę, że warzywo będzie trzeba wcześniej krótko podgotować.

Dla urozmaicenia:

W roli grzybowego składnika w kaszotto z warzywami sprawdzą się pieczarki, boczniaki, podgrzybki i borowiki.