Grzybionka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Grzybionka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

93 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 dekagramy

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej grzybki dokładnie umyj, zalej przegotowaną wodą i zostaw na noc.

Grzybionka - Krok 1

Krok 2

Następnego dnia, dodaj przyprawy, uzupełnij płyn do sześciu szklanek i dodaj startą marchew. Gotuj na małym ogniu do miękkości.

Grzybionka - Krok 2

Krok 3

Zmieszaną ze śmietaną mąkę, dodaj do zupy i podgrzewaj na małym ogniu stale mieszając, nie dopuszczając do zagotowania do chwili, gdy zupa zgęstnieje.

Grzybionka - Krok 3

Krok 4

Spróbuj potrawy, ewentualnie dopraw.

Grzybionka - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Tradycyjnie grzybionkę podaje się z chlebem. We współczesnej wersji można dodać także jedną łyżkę przyprawy warzywnej, a przed podaniem posypać posiekaną pietruszką lub koperkiem. Grzyby można pokroić w cienkie paseczki – zupa będzie prezentować się bardzo elegancko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej