Kabaczki nadziewane mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczki nadziewane mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

30 dekagramów

1 sztuka

null

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczki przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ. Wnętrze kabaczka oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij. Bułkę namocz w wodzie i odciśnij. Oba składniki dodaj do mięsa i wymieszaj. Wbij jajko, dodaj przyprawy i wymieszaj na jednolitą masę.

Krok 3

Kabaczki napełnij nadzieniem, ułóż w płaskim rondlu, podlej niewielką ilością wody, dodaj masło i duś około 30 minut.

Krok 4

Pomidory pokrój w grube plastry i obłóż nimi kabaczki.

Krok 5

Mąkę wymieszaj ze śmietaną, lekko posól, zalej kabaczki i wstaw do piekarnika na 10 minut. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej