Kabaczki nadziewane mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczki nadziewane mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

30 dekagramów

1 sztuka

null

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczki przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ. Wnętrze kabaczka oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij. Bułkę namocz w wodzie i odciśnij. Oba składniki dodaj do mięsa i wymieszaj. Wbij jajko, dodaj przyprawy i wymieszaj na jednolitą masę.

Krok 3

Kabaczki napełnij nadzieniem, ułóż w płaskim rondlu, podlej niewielką ilością wody, dodaj masło i duś około 30 minut.

Krok 4

Pomidory pokrój w grube plastry i obłóż nimi kabaczki.

Krok 5

Mąkę wymieszaj ze śmietaną, lekko posól, zalej kabaczki i wstaw do piekarnika na 10 minut. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej