
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
30 dekagramów
1 sztuka
null
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczki przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ. Wnętrze kabaczka oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij. Bułkę namocz w wodzie i odciśnij. Oba składniki dodaj do mięsa i wymieszaj. Wbij jajko, dodaj przyprawy i wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 3
Kabaczki napełnij nadzieniem, ułóż w płaskim rondlu, podlej niewielką ilością wody, dodaj masło i duś około 30 minut.
Krok 4
Pomidory pokrój w grube plastry i obłóż nimi kabaczki.
Krok 5
Mąkę wymieszaj ze śmietaną, lekko posól, zalej kabaczki i wstaw do piekarnika na 10 minut. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej