Kabaczki nadziewane mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczki nadziewane mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

30 dekagramów

1 sztuka

null

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczki przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ. Wnętrze kabaczka oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij. Bułkę namocz w wodzie i odciśnij. Oba składniki dodaj do mięsa i wymieszaj. Wbij jajko, dodaj przyprawy i wymieszaj na jednolitą masę.

Krok 3

Kabaczki napełnij nadzieniem, ułóż w płaskim rondlu, podlej niewielką ilością wody, dodaj masło i duś około 30 minut.

Krok 4

Pomidory pokrój w grube plastry i obłóż nimi kabaczki.

Krok 5

Mąkę wymieszaj ze śmietaną, lekko posól, zalej kabaczki i wstaw do piekarnika na 10 minut. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczki nadziewane mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej