Tuńczyk z cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z cytryną

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny przekrój i wyjmij z nich miąższ.

Krok 2

Tuńczyka odsącz z zalewy, oliwki drobno posiekaj.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Farsz włóż do cytryny, a następnie całość schowaj do lodówki. Ważne, aby farsz nie wychodził poza cytrynę. Do przystrojenia możesz użyć dowolne warzywa: paprykę, ogórki lub natkę pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej