Tuńczyk z cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z cytryną

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny przekrój i wyjmij z nich miąższ.

Krok 2

Tuńczyka odsącz z zalewy, oliwki drobno posiekaj.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Farsz włóż do cytryny, a następnie całość schowaj do lodówki. Ważne, aby farsz nie wychodził poza cytrynę. Do przystrojenia możesz użyć dowolne warzywa: paprykę, ogórki lub natkę pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej