Łosoś z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

359 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posyp łososia z obu stron przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Pokrój cukinię na cienkie plastry, sparz w gorącej wodzie przez 4 minuty. Następnie wystudź i ułóż ją na rybie. Całość zroluj.

Krok 3

Nabij roladki na patyki do szaszłyków.

Krok 4

Skrop je lekko oliwą z oliwek, po czym smaż na grillu lub patelni. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś z cukiniąŁosoś z cukinią

Z łososia i cukinii przygotujesz smaczne i wspaniale wyglądające grillowane roladki, które podasz w charakterze przystawki podczas eleganckiej kolacji lub jako przekąskę na przyjęciu. Cukinia pasuje do ryby, gdyż jej delikatny smak pozwoli na wyeksponowanie pieczonego łososia. Aby mięso nabrało wyrazistości, najpierw oprósz surowego łososia przyprawą uniwersalną i odstaw na chwilę w chłodne miejsce. Cukinię pokrój wzdłuż w cienkie plastry  - sparz je we wrzątku, przestudź, a następnie układaj na nich kawałki ryby i zwijaj w ruloniki. Powstałe w ten sposób roladki nabij na długie patyczki do szaszłyków. Skrop je oliwą z oliwek i smaż ze wszystkich stron na grillu lub specjalnej patelni grillowej, aż ryba będzie dopieczona. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, najlepiej z dodatkiem pieczywa. Dobrym sposobem jest także serwowanie cukiniowych roladek z koperkowym dipem, przyrządzonym na bazie jogurtu i majonezu. Koniecznie przygotuj przy najbliższej okazji łososia z cukinią. Życzymy smacznego.