Filety z łososia z sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z łososia z sezamem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

null

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż sezam na patelni.

Krok 2

Następnie skrop łososia sokiem cytrynowym i oliwą zmieszaną z olejem sezamowym. Przypraw i natrzyj ziołami.

Krok 3

Ułóż rybę na natłuszczonych kawałkach folii aluminiowej, posyp sezamem, owiń folią i piecz około 10 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej