
Składniki
5 sztuk
null
null
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż sezam na patelni.
Krok 2
Następnie skrop łososia sokiem cytrynowym i oliwą zmieszaną z olejem sezamowym. Przypraw i natrzyj ziołami.
Krok 3
Ułóż rybę na natłuszczonych kawałkach folii aluminiowej, posyp sezamem, owiń folią i piecz około 10 minut.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej