Filety z łososia z sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z łososia z sezamem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

null

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż sezam na patelni.

Krok 2

Następnie skrop łososia sokiem cytrynowym i oliwą zmieszaną z olejem sezamowym. Przypraw i natrzyj ziołami.

Krok 3

Ułóż rybę na natłuszczonych kawałkach folii aluminiowej, posyp sezamem, owiń folią i piecz około 10 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z łososia z sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej