Łosoś gotowany na parze w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś gotowany na parze w warzywach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

670 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

359 osób wydrukowało

Pobierz pdf

571 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz łososia ze skórki, lekko go posól i posyp rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Łosoś gotowany na parze w warzywach - Krok 1

Krok 2

Zetrzyj warzywa na tarce i wymieszaj z drugą rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Łosoś gotowany na parze w warzywach - Krok 2

Krok 3

Rozłóż folię aluminiową, ułóż na niej połowę warzyw, a następnie połóż rybę. Dodaj odrobinę masła, po czym przykryj łososia pozostałymi warzywami.

Łosoś gotowany na parze w warzywach - Krok 3

Krok 4

Zawiń folię i całość gotuj na parze przez około 20 minut. Dopraw danie do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Łosoś gotowany na parze w warzywach - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z brązowym ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • Halina  Czas

    Halina Czas , 18.05.2016

    łosoś pycha, już wiem że będę go robić właśnie tak:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Dabkowska

    Monika Dabkowska , 31.05.2015

    przepyszne:) palce lizac, Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś gotowany na parze w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś gotowany na parze w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś gotowany na parze w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś gotowany na parze w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś gotowany na parze w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś gotowany na parze w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś gotowany na parze w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś gotowany na parze w warzywachŁosoś gotowany na parze w warzywach

Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma się co dziwić, że ryba ta podbiła europejską kuchnię, bo można ją użyć do wielu potraw – zarówno przekąsek, jak bardziej wyszukanych dań. Jeśli chcesz przyrządzić łososia na obiad lub kolację, zapomnij o smażeniu go w panierce. Doskonały smak ryby zapewni ci podanie jej w zestawie warzyw. Tym razem proponujemy interesujące połączenie marchewki i pora. W towarzystwie tych dwóch warzyw dzwonki łososia będą smakowały naprawdę świetnie. Co nie mniej ważne, ta potrawa robi się niemal sama. Po przygotowaniu składników, zawijasz wszystko w folię, wkładasz do piekarnika, a po kilkunastu minutach cieszysz się wspaniałym, pięknie pachnącym daniem. Jeśli chcesz, podaj rybę z dodatkiem ryżu. Prawda, że proste?