Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz łososia ze skórki, lekko go posól i posyp rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.
Krok 2
Zetrzyj warzywa na tarce i wymieszaj z drugą rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Rozłóż folię aluminiową, ułóż na niej połowę warzyw, a następnie połóż rybę. Dodaj odrobinę masła, po czym przykryj łososia pozostałymi warzywami.
Krok 4
Zawiń folię i całość gotuj na parze przez około 20 minut. Dopraw danie do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Dobra rada:
Podawaj z brązowym ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś gotowany na parze w warzywach
Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma się co dziwić, że ryba ta podbiła europejską kuchnię, bo można ją użyć do wielu potraw – zarówno przekąsek, jak bardziej wyszukanych dań. Jeśli chcesz przyrządzić łososia na obiad lub kolację, zapomnij o smażeniu go w panierce. Doskonały smak ryby zapewni ci podanie jej w zestawie warzyw. Tym razem proponujemy interesujące połączenie marchewki i pora. W towarzystwie tych dwóch warzyw dzwonki łososia będą smakowały naprawdę świetnie. Co nie mniej ważne, ta potrawa robi się niemal sama. Po przygotowaniu składników, zawijasz wszystko w folię, wkładasz do piekarnika, a po kilkunastu minutach cieszysz się wspaniałym, pięknie pachnącym daniem. Jeśli chcesz, podaj rybę z dodatkiem ryżu. Prawda, że proste?