Łosoś gotowany na parze w warzywach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

640 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

348 osób wydrukowało

Pobierz pdf

544 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz łososia ze skórki, lekko go posól i posyp rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Łosoś gotowany na parze w warzywach - Krok 1

Krok 2

Zetrzyj warzywa na tarce i wymieszaj z drugą rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Łosoś gotowany na parze w warzywach - Krok 2

Krok 3

Rozłóż folię aluminiową, ułóż na niej połowę warzyw, a następnie połóż rybę. Dodaj odrobinę masła, po czym przykryj łososia pozostałymi warzywami.

Łosoś gotowany na parze w warzywach - Krok 3

Krok 4

Zawiń folię i całość gotuj na parze przez około 20 minut. Dopraw danie do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Łosoś gotowany na parze w warzywach - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z brązowym ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • Halina  Czas

    Halina Czas

    łosoś pycha, już wiem że będę go robić właśnie tak:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Dabkowska

    Monika Dabkowska

    przepyszne:) palce lizac, Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś gotowany na parze w warzywachŁosoś gotowany na parze w warzywach

Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma się co dziwić, że ryba ta podbiła europejską kuchnię, bo można ją użyć do wielu potraw – zarówno przekąsek, jak bardziej wyszukanych dań. Jeśli chcesz przyrządzić łososia na obiad lub kolację, zapomnij o smażeniu go w panierce. Doskonały smak ryby zapewni ci podanie jej w zestawie warzyw. Tym razem proponujemy interesujące połączenie marchewki i pora. W towarzystwie tych dwóch warzyw dzwonki łososia będą smakowały naprawdę świetnie. Co nie mniej ważne, ta potrawa robi się niemal sama. Po przygotowaniu składników, zawijasz wszystko w folię, wkładasz do piekarnika, a po kilkunastu minutach cieszysz się wspaniałym, pięknie pachnącym daniem. Jeśli chcesz, podaj rybę z dodatkiem ryżu. Prawda, że proste?