Tatar z łososia wędzonego z warzywami
łatwe
1319 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno łososia.

Krok 2
Ugotuj jajka na twardo, pokrój je w drobną kostkę, dodaj do łososia.

Krok 3
Umyj ogórka oraz paprykę. Pokrój w drobną kostkę, oliwki w plasterki, następnie całość dodaj do łososia.

Krok 4
Na koniec dodaj 3 łyżki oliwy i pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula oraz Pietruszka Knorr. Dokładnie wymieszaj, następnie podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tatar z łososia wędzonego z warzywami
Wędzone mięso z łososia to w kuchniach wielu regionów prawdziwy rarytas. Delikatne mięso tej popularnej ryby w każdej postaci smakuje bardzo dobrze, ale wędzone ma niepowtarzalny aromat. Tatar z wędzonego łososia z warzywami to oryginalna przekąska doskonała na imprezę, ale też na drugie śniadanie. Aby przyrządzić to danie, wędzone mięso w łososia, podziel na małe cząstki – możesz je pociąć nożem, ale równie dobrze będą wyglądały jeśli zrobisz to delikatnie palcami, oddzielając od siebie włókna. Łosoś wymieszany z warzywami i ugotowanym na twardo jajkiem zyska konsystencję pasty. Ta kolorowa mieszanka może zostać podana na wiele sposobów. Ładnie będzie wyglądać na trójkątnych lub okrągłych tostach. Przybrane zieleniną i poukładane na tacy utworzą kolorowy i smaczny kolaż.