Tatar z łososia wędzonego z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z łososia wędzonego z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

60

834 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

996 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1068 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno łososia.

Tatar z łososia wędzonego z warzywami - Krok 1

Krok 2

Ugotuj jajka na twardo, pokrój je w drobną kostkę, dodaj do łososia.

Tatar z łososia wędzonego z warzywami - Krok 2

Krok 3

Umyj ogórka oraz paprykę. Pokrój w drobną kostkę, oliwki w plasterki, następnie całość dodaj do łososia.

Tatar z łososia wędzonego z warzywami - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj 3 łyżki oliwy i pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula oraz Pietruszka Knorr. Dokładnie wymieszaj, następnie podawaj.

Tatar z łososia wędzonego z warzywami - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Edyta  Kowalczuk

    Edyta Kowalczuk , 29.03.2016

    Bardzo dobre, proste w przygotowaniu polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta  Kowalczuk

    Edyta Kowalczuk , 04.01.2016

    smaczny i szybko się robi

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tatar z łososia wędzonego z warzywamiTatar z łososia wędzonego z warzywami

Wędzone mięso z łososia to w kuchniach wielu regionów prawdziwy rarytas. Delikatne mięso tej popularnej ryby w każdej postaci smakuje bardzo dobrze, ale wędzone ma niepowtarzalny aromat. Tatar z wędzonego łososia z warzywami to oryginalna przekąska doskonała na imprezę, ale też na drugie śniadanie. Aby przyrządzić to danie, wędzone mięso w łososia, podziel na małe cząstki – możesz je pociąć nożem, ale równie dobrze będą wyglądały jeśli zrobisz to delikatnie palcami, oddzielając od siebie włókna. Łosoś wymieszany z warzywami i ugotowanym na twardo jajkiem zyska konsystencję pasty. Ta kolorowa mieszanka może zostać podana na wiele sposobów. Ładnie będzie wyglądać na trójkątnych lub okrągłych tostach. Przybrane zieleniną i poukładane na tacy utworzą kolorowy i smaczny kolaż.