
Składniki
null
200 gramów
2 łyżki
1 pęczek
null
1 łyżka
150 gramów
200 gramów
1 łyżeczka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Odsączonego tuńczyka wymieszaj z łososiem.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, obsyp bułka tartą i włóż torebkę ryżu. Posyp przyprawami i szczypiorkiem.
Krok 4
Następnie rozłóż pastę rybną. Posyp żółtym serem, połóż kolejną torebkę ryżu i znów posyp serem.
Krok 5
Dwie łyżki masła pokrój w wiórka i rozłóż na serze.
Krok 6
Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej