Zapiekanka rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka rybna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

2 łyżki

1 pęczek

null

1 łyżka

150 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Odsączonego tuńczyka wymieszaj z łososiem.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, obsyp bułka tartą i włóż torebkę ryżu. Posyp przyprawami i szczypiorkiem.

Krok 4

Następnie rozłóż pastę rybną. Posyp żółtym serem, połóż kolejną torebkę ryżu i znów posyp serem.

Krok 5

Dwie łyżki masła pokrój w wiórka i rozłóż na serze.

Krok 6

Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierś kurczaka z mango
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej