Zapiekanka rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka rybna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

2 łyżki

1 pęczek

null

1 łyżka

150 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Odsączonego tuńczyka wymieszaj z łososiem.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, obsyp bułka tartą i włóż torebkę ryżu. Posyp przyprawami i szczypiorkiem.

Krok 4

Następnie rozłóż pastę rybną. Posyp żółtym serem, połóż kolejną torebkę ryżu i znów posyp serem.

Krok 5

Dwie łyżki masła pokrój w wiórka i rozłóż na serze.

Krok 6

Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej