
Składniki
null
200 gramów
2 łyżki
1 pęczek
null
1 łyżka
150 gramów
200 gramów
1 łyżeczka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Odsączonego tuńczyka wymieszaj z łososiem.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, obsyp bułka tartą i włóż torebkę ryżu. Posyp przyprawami i szczypiorkiem.
Krok 4
Następnie rozłóż pastę rybną. Posyp żółtym serem, połóż kolejną torebkę ryżu i znów posyp serem.
Krok 5
Dwie łyżki masła pokrój w wiórka i rozłóż na serze.
Krok 6
Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej