Zapiekanka rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka rybna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

2 łyżki

1 pęczek

null

1 łyżka

150 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Odsączonego tuńczyka wymieszaj z łososiem.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, obsyp bułka tartą i włóż torebkę ryżu. Posyp przyprawami i szczypiorkiem.

Krok 4

Następnie rozłóż pastę rybną. Posyp żółtym serem, połóż kolejną torebkę ryżu i znów posyp serem.

Krok 5

Dwie łyżki masła pokrój w wiórka i rozłóż na serze.

Krok 6

Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej