PRZEPISY.PL

Zapiekanka rybna

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • bułka tarta
  • wędzony łosoś200 g
  • masło2 łyżki
  • szczypiorek1 pęczek
  • oliwa
  • papryka1 łyżka
  • starty żółty ser150 g
  • ryż200 g
  • pieprz ziołowy1 łyżeczka
    • Krok 1

      Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie.
    • Krok 2

      Odsączonego tuńczyka wymieszaj z łososiem.
    • Krok 3

      Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, obsyp bułka tartą i włóż torebkę ryżu. Posyp przyprawami i szczypiorkiem.
    • Krok 4

      Następnie rozłóż pastę rybną. Posyp żółtym serem, połóż kolejną torebkę ryżu i znów posyp serem.
    • Krok 5

      Dwie łyżki masła pokrój w wiórka i rozłóż na serze.
    • Krok 6

      Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    99
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    108
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    8
    Średnie
    7
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe