Składniki
null
200 gramów
2 łyżki
1 pęczek
null
1 łyżka
150 gramów
200 gramów
1 łyżeczka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Odsączonego tuńczyka wymieszaj z łososiem.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, obsyp bułka tartą i włóż torebkę ryżu. Posyp przyprawami i szczypiorkiem.
Krok 4
Następnie rozłóż pastę rybną. Posyp żółtym serem, połóż kolejną torebkę ryżu i znów posyp serem.
Krok 5
Dwie łyżki masła pokrój w wiórka i rozłóż na serze.
Krok 6
Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej